3500X CPB problemi

SALOOWEN

Kilopat
Makaleler
13
SE-224 geldi, montajını yaptık. CPB kapalı boşta 30-45, l4D2'de 47-51. ama CPB açıkken boşta 48, 47, 46, 45, 60, 50, 49, 48, 47, 46, 45,60.. Şeklinde ilerliyor. Yük altında stabil ilerliyor. Mesela Witcher 3'e girdim 48-60 arasında değişiyor, anlık fırlamıyor. CPB açık boşta neden bu kadar dengesiz? Termal macunu yanlış sürmem buna sebep olabilir mi? Stok fanla da aynı sorunu yaşıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep demişimdir. Ryzen işlemciye overclock yapılması gerek ya da düzgün soğutucu yoksa undervolt. Stres testleri yaparak uygun volt ve clock değerini yakalarsanız rahat olursunuz. Ryzen 5 3600'de iken 4.1 GHz ve 1.28V ile kullanıyordum. Ryzen 5 5600x'te 4.6 GHz ve 1.25V. Bunu neredeyse çoğu kullanıcı yapmıyor. Deneyip yapmalısınız bence. Sonra kafanız ağrımıyor.

Hep demişimdir. Ryzen işlemciye overclock yapılması gerek ya da düzgün soğutucu yoksa undervolt. Stres testleri yaparak uygun volt ve clock değerini yakalarsanız rahat olursunuz. Ryzen 5 3600'de iken 4.1 GHz ve 1.28V ile kullanıyordum. Ryzen 5 5600x'te 4.6 GHz ve 1.25V. Bunu neredeyse çoğu kullanıcı yapmıyor. Deneyip yapmalısınız bence. Sonra kafanız ağrımıyor.
Çoğu AMD kullanıcısı bu tür sapıtmaları sevmediği için CPB açık halde kullanmayıp frekans sabitliyor. R5 3600 işlemcim için aynı şekilde hareket ettim. Sıcaklıklarda bir sorun göremedim. CPB'nin anlık yükseltmeler yaratması çok doğal zaten.
Oyundaki sıcaklığına bakılırsa doğru takmışsınız, Ben bir sorun göremedim. CPB bazen öyle sapıtabiliyor. Kâle almamak gerek.
Bu ani artmalar zarar verir mi peki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı