3500X & RX 6600 sistem darboğaz yapıyor

Tokhtamysh

Kilopat
Daha fazla  
B450M S2H v2.
Sapphire Pulse Radeon RX 6600.
AMD R5 3500X (stok fan)
1x16 3200 CL16 HyperX Fury.

Herkese merhaba. Yukarıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarımda ciddi bir darboğaz sorunu var. 1440x900 çözünürlüğünde, orta grafik ayarında oynamama rağmen durum aşağıdaki gibi. İşlemcinin de ekran kartının da fan hızları sonda. Sürücülerim güncel. W11 kullanıyorum. Cyberpunk 2077, RDR2, GoW, Witcher 3. Tüm oyunlarda durum aynı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1646155448308.png
    1646155448308.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
B450M S2H v2.
AMD R5 3500X (stok fan)

Herkese merhaba. Yukarıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarımda ciddi bir darboğaz sorunu var. 1440x900 çözünürlüğünde, orta grafik ayarında oynamama rağmen durum aşağıdaki gibi. İşlemcinin de ekran kartının da fan hızları sonda. Sürücülerim güncel. W11 kullanıyorum. Cyberpunk 2077, RDR2, GoW, Witcher 3. tüm oyunlarda durum aynı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Zaten düşük çözünürlükte oynadığınız için oluyor. 1080p'de olsa belki de hiç olmaz. 2K'da zaten hiç olmaz.
Ama gerçekten bu çok fazla hiç bu kadar darboğaz görmedim.

900P'de bit zahmet olsun. İşlemcinde 6 adet sanal çekirdek var şu görüntüde bile %96 yazıyor. 1080p monitöre geçmeni öneririm.

Kanka acaba AMD VSR ile çözünürlüğü artırsa çözemezmi.
AMD VSR ayarını açıp oyunda 1080p çözünürlüğü seçip tekrar dener misiniz?

Kanka acaba AMD VSR ile çözünürlüğü artırsa çözemez mi.

Hiç kullanmadım ama sanal olarak çözünürlüğü artırıyorsa evet geçici olarak çare olabilir, denesin bakalım. Yine de bu donanımlarla ideal performans ve görüntü kalitesi için bir 24 inç 1080P monitör iyi gider.

Bir de ayarları iyice kökle. Ultradan aşağı sakın oynama. @Tokhtamysh

B450M S2H v2.
AMD R5 3500X (stok fan)

Herkese merhaba. Yukarıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarımda ciddi bir darboğaz sorunu var. 1440x900 çözünürlüğünde, orta grafik ayarında oynamama rağmen durum aşağıdaki gibi. İşlemcinin de ekran kartının da fan hızları sonda. Sürücülerim güncel. W11 kullanıyorum. Cyberpunk 2077, RDR2, GoW, Witcher 3. tüm oyunlarda durum aynı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Tek slot RAM var galiba sizde neden çift kanal RAM kullanmadınız ki? RAM'dan kaynaklı performans düşüşü oluyor olabilir bir de çözünürlük arttırarak test edin.

Hiç kullanmadım ama sanal olarak çözünürlüğü artırıyorsa evet geçici olarak çare olabilir, denesin bakalım. Yine de bu donanımlarla ideal performans ve görüntü kalitesi için bir 24 inç 1080P monitör iyi gider.

bir de ayarları iyice kökle. Ultradan aşağı sakın oynama. @Tokhtamysh
Evet bende arkadaş masrafdan kaçınmak isterse diye seçenek sundum. Bütçesi varsa 1080p bir monitör bu sisteme şart.

Teşekkür ederim 1080p Ultra ayara geçtim GPU ve CPU kullanım yüzdeleri orantısı düzeldi fakat ortalama 40 FPS alıyorum. Sanırım o da tek kanal RAM kullandığım için. Ama tek kanal RAM'in bu kadar etkilemesi normal midir?

Tek slot RAM var galiba sizde neden çift kanal RAM kullanmadınız ki? RAM'dan kaynaklı performans düşüşü oluyor olabilir bir de çözünürlük arttırarak test edin.

Bak bu da doğru. @Tokhtamysh 900P'de 3500X gibi 6 sanal çekirdeği olan işlemcinin kafasına 6600'ü fırlatır bir de tek kanal RAM ile beslersen yamulur.

Senin durumunda 1080P monitör ve aynısından bir adet daha RAM (olmadı onu sat 2x8 GB al) önemli. Bunlar için şimdiden para biriktir, şu anda uygulayabileceğin çözümler kısıtlı ve geçici olur.

Teşekkür ederim 1080p Ultra ayara geçtim GPU ve CPU kullanım yüzdeleri orantısı düzeldi fakat ortalama 40 FPS alıyorum. Sanırım o da tek kanal RAM kullandığım için. Ama tek kanal RAM'in bu kadar etkilemesi normal midir?

Evet normal, şöyle açıklayayım çift kanalda beslenen işlemcinin yükü azalır ve daha verimli çalışmaya başlar. Şu hali kabaca tek tekerleği inmiş bisiklet sürmek gibi.

Bak bu da doğru. @Tokhtamysh 900P'de 3500X gibi 6 sanal çekirdeği olan işlemcinin kafasına 6600'ü fırlatır bir de tek kanal RAM ile beslersen yamulur.

Senin durumunda 1080p monitör ve aynısından bir adet daha RAM (olmadı onu sat 2x8 GB al) önemli. Bunlar için şimdiden para biriktir, şu anda uygulayabileceğin çözümler kısıtlı ve geçici olur.

Evet normal, şöyle açıklayayım çift kanalda beslenen işlemcinin yükü azalır ve daha verimli çalışmaya başlar. Şu hali kabaca tek tekerleği inmiş bisiklet sürmek gibi.

En düşük 1080p monitör alma ve 8+16 yapma planım vardı zaten aynı model RAM'den. Bu kadar performans düşüşü yaşayacağımı tahmin etmemiştim. Teşekkür ederim yardımın için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı