3500X sistem oyunlarda donuyor

1chlorch

Decapat
Daha fazla  
Selam, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarımda donma sorunu var. Oyunlarda aldığım FPS'ler gayet iyi lakin nadiren oyun donuyor ve 15-20 saniye sonra düzeliyor. Sistem:
MSI B450M-A PRO Max.
RX580.
Ryzen 5 3500X.
8 GB RAM (çift kanal değil)
Adata SU630.
Ben RAM veya SSD yüzünden olduğunu düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir? Cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de sorunun SSD'den kaynaklandığını düşünüyorum. SSD'nin Firmware'ı üzerinden sağlığına bakın, CrystalDiskInfo üzerinden ekran görüntüsü yollayın, CrystalDiskMark üzerinden ekran görüntüsü yollayın. HD Sentiel üzerinden ekran görüntüsü yollayın. Anormal bir şey yoksa diğer adımlara geçersiniz.

1-) BIOS güncelle.

2-) DDU ile sürücülerini kaldır, en son sürümü kur.

3-) CrystalDiskMark testi yap ve HD Sentiel ekran görüntüsü paylaş.

4-) OCCT'nin eski sürümünü yükle ve Power Test yap, sonuçları paylaş.

5-) Memtest86 yap.

6-) Furmark ve OCCT stabilite testlerini yap.

7-) HD Tune üzerinden Bad Sector taraması ve hız testi yapıp ekran görüntüsü paylaş. "Fast scan" özelliğini kapat.

8- BIOS üzerinden CPB kapat. Oyun içi sıcaklık değerlerine bak.

9-) Termal macun yenile.

SSD'nin firmware ve CrystalDiskInfo üzerinden sağlığı iyi gösteriyor. Furmark testini önceden yapmıştım zaten. CPB kapatmak gerekli mi bilmiyorum zaten işlemci 60 dereceyi geçmiyor, sıcaklık ile ilgili bir problemim yok. Termal macun yenilemeye de gerek duymuyorum bilgisayarı alalı 6 ay olmadı.

Muhtemelen sorunun diskten kaynaklı aynı sorunu bende yaşamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…