3550 TL'ye R5 1600X ve RX 570 Sistem Toplama

Uğraşmışsın eline sağlık. Ama 2400g pek tercih edeceğim bi işlemci değil 1600x daha iyi gibi duruyor. Ayrıca bu ekran kartları arasında ahım şahım bi fark olmadığı için nitro 570 seçmiştim.
Yanlış düşünüyorsunuz. 1600X o kadar iyi bir işlemci değil. Ayriyetten soğutucu alma derdi var. 2400G ile arasında dağlar kadar fark yok. Onu geçtim Ryzen'in yakında 3. nesil CPU'ları piyasaya çıkacak. 1. nesil kesinlikle alınmaz bu saatten sonra. FPS olarak 2-3 oynar maksimum zaten. Ekran kartında ise 15-20 FPS oynuyor. Bu farka kesinlikle değer. Nitro istiyorsan 40 TL daha ekle o kadar büyük bir bedel değil.

Yanlış düşünüyorsunuz. 1600X o kadar iyi bir işlemci değil. Ayriyetten soğutucu alma derdi var. 2400G ile arasında dağlar kadar fark yok. Onu geçtim Ryzen'in yakında 3. nesil CPU'ları piyasaya çıkacak. 1. nesil kesinlikle alınmaz bu saatten sonra. FPS olarak 2-3 oynar maksimum zaten. Ekran kartında ise 15-20 FPS oynuyor. Bu farka kesinlikle değer. Nitro istiyorsan 40 TL daha ekle o kadar büyük bir bedel değil.

Peki şimdi işlemciyi 2600 yapsam, ekran kartı nitro 570 olarak kalsa sistem nasıl olur ?

Ekran kartı için işlemciden kısmanıza gerek yok bence. 15-20 FPS farkı 100'ün üzerinde olur. Fazla hissedilmez. Yüzde 15 güç farkı var iki kart arasında. Fiyat olarak yaklaşık 300 TL fark var. Bu farkı ödemek yerine R5 2600X almak daha ileriye dönük olur.

Ekran kartı için işlemciden kısmanıza gerek yok bence. 15-20 FPS farkı 100'ün üzerinde olur. Fazla hissedilmez. Yüzde 15 güç farkı var iki kart arasında. Fiyat olarak yaklaşık 300 TL fark var. Bu farkı ödemek yerine R5 2600X almak daha ileriye dönük olur.
O işlemci çok iyi evet ama bütçem kaldırmıyor onu maalesef.
Yanlış anlamayın da, neden 1600X veya 2600'ü bu kadar ısrarla istiyorsun? Oyun odaklı bir sistemde ekran kartı işlemciden çok daha önemlidir. Yüksek işlemci gücü gerektiren başka işlerin de mi var yoksa?
çok çok üst düzey oyunlar oynamayacağım için işlemciyi biraz ileriye dönük bir şekilde öncelikli istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı