35Mbps'e kadar internet 27Mbps sabit hız veriyor

Dediğim gibi 24 lük paketten 22 almanız gayet normaldir.
Teknik destek vermeye çalışan bilgili arkadaşları gücendirmek istemem ama tamamen ISS ile alakalı bir durum. Ben de onlarca yıl 16 megabit alıp 3 kullandım, 8 alıp 1 kullandım TTNET'ten. Şu an NetSpeed kullanıyorum internet sorgularında hattımın en fazla 50 kaldırabiliceği yazıyor, ben NetSpeed'den 75 megabit paketi aldım, ve hızım şu an 77 megabit. Üstelik CAT 6 falan kullanmıyorum ve bina altyapısı da çok eski muhtemelen oksitli kablolar. Modem çok kötüyse, ADSL kablonuz çok uzun ve telefon hattı kablosuysa, temassızlık varsa vb. sizden kaynaklı yavaşlama olabilir tabii imkansız değil ama bu işlerin %90'ı ISS'ye bağlı. Kurtulun TTNET'ten Millenicom'dan. İkisi de insanlara hayvandan daha kötü muamele yapıyor. Bir hafta sonra hızınız 10'a düşer cevap olarak da normal o değerler kayıp var uzaksınız merkeze der konuyu kapatırlar. Tahhütü imzalamanızdan 14 gün geçmediyse cayma hakkınız var, cayın gitsin. NetSpeed'de tahhüt falan da yok zaten.
Yazdıklarınızdan gücenmedim çünkü saygı çerçevesinde fikrinizi belirtmişsiniz.İnternet servis sağlayıcıları gerekli teknik desteği gereken zamanda özenle, derinlemesine bir analiz ile çözüme kavuştursaydı zaten burda internet arızaları adı altında konulara da gerek kalmazdı.Ne yazık ki böyle bir destek alınamadığı için buraya başvuruyorlar.Şahsen bende kendi birikimlerimle yolara çıkarak sadece tahminlerde bulunabilirim.Bunun nedeni sorunun bir çok neden den kaynaklanması dır.Kullandığımız internet bağlantısı ana karttaki ethernet kartından başlayıp ordan ethernet kablosuna,ordan da modeme,modemden binadaki ankastre kutusuna,ordan dışardaki saha dolabına bağlanıyor.Bunlar sadece ev ile sokak arasındaki bağlantılar,sonrası uzayıp gidiyor zaten.Böyle bir durumda tek bir tahminde bulunmak doğru olmayacağından,elimden geldiğince detaylı bilgi vermeye çalışıyorum.
 
Son düzenleme:
Bizimkinin daha 1 yili var 😑

Ailenin bir avukatı varsa sor, tüketici haklarında tuhaf tuhaf cayma hakları oluyor hepsini kullanabilirsiniz. Mesela benim bildiklerim verdikleri internetin resmi olarak kusurlu olduğunu kanıtlarsan cayabilirsin, bunu internet testlerini belgeleyip tüketici hakem heyetine vermen gerekiyordu sanırım. 14 gün içinde cayabilirsin, 2 yıllık sözleşme varsa 12 ayı dolduğu anda ücret ödemeden cayabilirsin, bir süre 12 megabit kullandıktan sonra 24 megabite geçince sözleşme yenilenir. Bu da tekrar 14 gün içinde cayabiliceğin anlamına gelir. Caymak isteyenler ben internet hızımı arttırmak istiyorum deyip artar artmaz cayıyor o da kullanışlı bir yöntem. 24'e 22 fena hız değildir pinginiz yoksa kullanın ama genel olarak o kan emicilere para vermemeniz taraftarıyım. Ve bu şekillerde kurtulma şansınız var.
 
Malesef aynı sıkıntıyı bende yaşamaktayım 24 ten 35 megabite geçiş yaptım ilk günlerde 35 in 32 33 ünü alırken sonrasında hızım 27 megabite sabitlendi müşteri hizmetlerini aradığımda sürekli modemle bina içindeki kablolara yönlendirdi bina yeni olduğu için tesisatta bir sorun olmadığını anlatmakta zorluk cekiyorum ısrarla ekip istedim kontrol edilmesi için arızayı onlarda sorun görmüyor aramaya devam edeceğim bakalım o hızı yıne 32 33 lere cıkartabilecekmiyiz
 

Geri
Yukarı