36.000 TL'ye Intel ve NVIDIA sistem önerisi

Bütçe
36k

Çaçoo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus dual 4060, Intel i5-13500 , 32gb ram, 1.5tb m.2 ssd , Gigabyte 750w gold psu ,
Lian li a3 cam-ahşap mATX kasa
1743451511652.png

Yazın bunu almayı düşünüyorum sizce nasıl?
Ya da sizin önerebileceğiniz bir sistem var mı? Ama mutlaka işlemci Intel, grafik kartı da NVIDIA olmalı. AMD tercih etmiyorum.

AMD tercih etmiyorum dedim ya.

Dediğin kart 20k civarı bir de bütçeyi aşıyor zaten bir zahmet daha iyi olsun.

6k fark var arada.

NVIDIA hem oyun için hem de 3D ve render konusunda daha iyi zaten DLSS ve RTX sayesinde.
FSR DLSS kadar iyi değil daha.
Sürücü ve yazılım açısından yine önde NVIDIA.
Güç tüketiminde AMD daha iyi olduğunu kabul ediyorum ama o açıdan bir tedirginliğim olmadığı için NVIDIA tercih edyorum.

Adobe ve Unreal Engine gibi bazı programlar NVIDIA için optimize ediliyor bu yüzden önde.

AMD tercih etmiyorum dedim ya.

Dediğin kart 20k civarı bir de bütçeyi aşıyor zaten bir zahmet daha iyi olsun.

6k fark var arada.
Hocam 7800 xt ve 4060 arasında o saydığınız teknolojilerin kapatamayacağı kadar fark var. Benim de ilk tercihim Nvidia olur her zaman ama oyun konusunda Amd fiyatıyla çok avantajlı. Bu fiyata 4060 çok absürt.

36k bütçede parça parça AMD işlemcili toplaman bence daha doğru olur. Intel'den pek anlamam. Diğer parçaları da hazır sisteme göre daha kaliteli olur.

NVIDIA hem oyun için hem de 3D ve render konusunda daha iyi zaten DLSS ve RTX sayesinde.
FSR DLSS kadar iyi değil daha.
Sürücü ve yazılım açısından yine önde NVIDIA.
Güç tüketiminde AMD daha iyi olduğunu kabul ediyorum ama o açıdan bir tedirginliğim olmadığı için NVIDIA tercih edyorum.

Adobe ve Unreal Engine gibi bazı programlar NVIDIA için optimize ediliyor bu yüzden önde.

NVIDIA'nın bu bütçede iyi falan değil. İş için alınacaksa alınır yoksa alınacak bir kart değil bu bütçede ve DLSS ve RTX'in render ile alakası ne?
Sistemi alacağın zaman konuyu açman daha doğru olur.

Tamamen iş odaklı çalışmayacaksan o sistemi alman akıl kârı değil. Hadi ekran kartı Nvidia istiyorsun onu anladım, AMD işlemci neden istemiyorsun :D? AMD işlemci bile istemiyorsanız kusura bakmayın da adam akıllı sistem bulamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı