36-37 bin TL'ye sistem toplama önerisi

WarS1Ne

Hectopat
Merhaba, 36-37 bin TL arası bir bütçem var, sistem toplamak istiyorum.
Ekran kartını ikinci el olarak alacağım.
Bu ekran kartını almayı düşünüyorum. Araştırdığımda Zotac Twin Edge veya MSI Ventus 2X gibi ekran kartlarında ısınma veya fan problemi olduğunu söylüyorlar.
Birkaç ay önce eski sistemimde Galax 4060 kullanıyordum, memnundum. Satmak zorunda kalmıştım sistemi, şimdi tekrar toplamaya çalışıyorum.

İşlemci için de Ryzen 5 7500F düşünüyorum.
Anakart.
PSU + kasa.
Ve RAM'ler için de öneriniz varsa çok memnun olurum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bu bütçede ekran kartını 2. El alıyorken testlerini yaparak kutulu temiz bir 3080 Ti alsanız çok daha fazla performans alırsınız. Daha güncel olsun derseniz sorun yok ama 3080 Ti çok daha güçlü bir ekran kartı.

Merhaba, 36-37 bin TL arası bir bütçem var, sistem toplamak istiyorum.
Ekran kartını ikinci el olarak alacağım.
Bu ekran kartını almayı düşünüyorum. Araştırdığımda Zotac Twin Edge veya MSI Ventus 2X gibi ekran kartlarında ısınma veya fan problemi olduğunu söylüyorlar.
Birkaç ay önce eski sistemimde Galax 4060 kullanıyordum, memnundum. Satmak zorunda kalmıştım sistemi, şimdi tekrar toplamaya çalışıyorum.

İşlemci için de Ryzen 5 7500F düşünüyorum.
Anakart.
PSU + kasa.
Ve RAM'ler için de öneriniz varsa çok memnun olurum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Düşündüğün şey yapılmaz. Dediklerimi alabilirsiniz. İlla NVIDIA kullancam derseniz ekran kartını 3080 Ti alın.

2. el RX 6900 XT. 14-15K civarlarında

Kasa ile yaklaşık 40000 TL falan ediyor.

Düşündüğün şey yapılmaz. Dediklerimi alabilirsiniz. İlla NVIDIA kullanacağım derseniz ekran kartını 3080 Ti alın.

2. el RX 6900 XT. 14-15K civarlarında

Kasa ile yaklaşık 40000 TL falan ediyor.

Bu PSU daha iyi olmaz mı hocam? C750 de 2 tane 8 pinlik çıkış var ama bu modelde 4'dü sanırım.

NZXT attığım sistemi hayli hayli besler hocam. Delta'nın ses sorunu vardı sanırım yükte sesli ve rahatsız edici çalışıyordu. Bu yüzden ben Delta önermiyorum.

Biliyorum hocam fakat dediğiniz kartlar 3x8 pin çıkışlı olabiliyor.

NZXT attığım sistemi hayli hayli besler hocam. Delta'nın ses sorunu vardı sanırım yükte sesli ve rahatsız edici çalışıyordu. Bu yüzden ben Delta önermiyorum.
Birde bu ram daha iyi olur.

8x2 PCI-e ve 8x4 splitteri var. Besler diye düşünüyorum.

Patriot Viper'in fiyatı o kadar artmış mıydı ya🙁 Her gün fiyatı artıyor maalesef. Attığınız RAM'de alınabilir evet.

Maalesef hocam. Sağlıklı olacaksa C750 de alınabilir ben sadece 3x8 pinlik kart gelirse boşuna uğraşmasın diye önerdim. Ama sesli çalışan psu bilgisi olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı