3600 fazla ısınıyor

525652

Decapat
Katılım
21 Şubat 2022
Mesajlar
185
Çözümler
1
RAM
Corsair Vengeance Rgb Pro 16GB(2X8GB) 3600MHZ Ddr4 Ram
Anakart
ROG STRIX B450-F GAMING II
Merhaba, bir süredir CPU fazla ısınıyordu. Geçen bir resim alıp inceledim, şu an daha fazla tozlu tozu temizlememe gerek var mıdır? Video aşağıda.
CPU: AMD Ryzen 5 3600.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yerinizde olsam güzel bir termal macun sipariş ederdim, macun evime ulaştığında işlemci soğutucumu söküp güzel bir temizleyip yeni macunuyla beraber takardım. Bir de eğer undervolt için elverişli bir işlemciniz varsa biraz da onu yapar kullanırdım. Şuanki şekliyle içim rahat etmezdi
 
Kanka aynı işlemciyi kullanıyoruz işlemcime undervolt. Yaparak 4.2 GHz sabitleyip en fazla 75 derece görecek şekilde ayarlayabildim yt videolarından bulabilirsin veya halledemem dersen yeni bir işlemci fanı alana kadar kasa camını çıkar aldıktan sonra güzel bir temizlik öneririm.
 
Yerinizde olsam güzel bir termal macun sipariş ederdim, macun evime ulaştığında işlemci soğutucumu söküp güzel bir temizleyip yeni macunuyla beraber takardım. Bir de eğer undervolt için elverişli bir işlemciniz varsa biraz da onu yapar kullanırdım. Şu anki şekliyle içim rahat etmezdi.
Termal macun olayından hiç anlamam kaliteli ucuz bir tane önerebilir misin?
Sadece dizi izlerken:
1645491145413.png
 
Son düzenleme:
Hocam siz bir ay falan daha tutun o soğutucuyu ondan sonra evinize polis gelir halı fabrikası kurmaktan dolayı. Temizleyin fanlarınızı bir de güzel bir termal macun sürün cayır cayır kullanın ondan sonra.
 
Hem stok soğutucu, hem de aşırı tozlu. Isınmazsa darılırım. :D Gayet normal hocam. Temizleyin bir de @TheOffspring hocamın attığı macundan alın, kullanın. Daha iyi performans verecektir.
 

Geri
Yukarı