3600 işlemciye RAM önerisi

@kocaefe88 tamamdır o zaman sipariş ediyorum. Bu arada Teknobiyotik'e güven konusundasıkıntı çıkar mı? Bir arkadaşım RAM aldığında sıkıntı yaşamış bozuk çıkmışta biraz hafif şüphem var.

Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Güvenilir bir site. Arızalı ürün olması durumunda zaten mesafeli satış sözleşmesinden doğan teslim aldığınız andan itibaren ilk 14 gün içerisinde iade hakkınız var.

Kargoda ürünün kutusu hasar almışsa teslim almayıp iade işlemlerini başlatmayı unutmayın. Hasarsız gelen kutu olursa teslim alın.

Dual channel RAM olarak çalışmaları için anakartın kitapçığında hangi slotlara takman gerektiği yazar.
Bilmiyorsan mutlaka kitapçığa bakıp öyle tak. Performansı artırır.

R5 3600 işlemciye göre bu ekran kartı hafif kalır. Elinizde varsa geçici olarak kullanın, sıkıntı olmaz.
Ama işlemcinin performansına yakışacak bir ekran kartı almanız halinde daha uzun vadeli bir sistem olur.
1650 Super, 1660 Super, 1660 Ti, RX 5600 XT minimum önerebileceğim ekran kartları olurdu.
Bütçeniz varsa RX 5700 veya RX 5700 XT modelleri çok daha iyi olur.

Hangi PSU'yu (güç kaynağı) kullanıyorsunuz?

@kocaefe88 hocam planım uzun vadeli yatırım gibi düşün. Hepsini tek alacak param yoktu şu an bu 3 parçayı aradan çıkarıcak kadar bütçem vardı ben de bu bütçe ile R5 3600 + Tomahawk Max + 3600MHz RAM aldım araştırdığım kadar bunlar şu anda alabiliceğim ekonomik olarak en iyi parçalar denilebilir yanlış araştırmadıysam? 1-2 ay içinde de ekran kartı ve kasayı alıp yeni set dizmiş gibi yapmayı planlıyorum. Bu arada dediğim gibi aldığım bu üç parça hakkında ne düşünüyorsunuz hepsi şu anki oyunlar ve gelecek birkaç sene için yeterli parçalar mı? PSU'yuda yazacağım 1 dakika.

R9 270x ekran kartını kaç liraya almayı planlıyordunuz? Ucuza geliyorsa alınabilir. R9 270 modeli kullanmıştım. Modası geçti diyebilirim.

Kötü bir kart değil ama, bütçenizi söylerseniz ona göre bir ekran kartı önerebilirim.
Aslında yeni konu açıp, sisteminizi komple yazıp ve bütçenizi yazıp ekran kartı tavsiyesi isterseniz daha çok kişi yardımcı olabilecektir. Bilgisi benden çok daha fazla olanlar var. Ben kullandığım 4 tane ekran kartından performansı hakkında %100 eminim ama tüm kartları bilmemin imkanı yok.

@kocaefe88 O şuan da kullandığım kart dostum ilerleyen aylarda yeniliceğim şimdilik idare eder gibi CoD Warzone oynuyorum zaten full şu aralar. Dediğim gibi o üç parçayı çıkardım şimdilik ve o parçalar hakkındaki yorumunuz nedir doğru tercihleri yapmışmıyım sizce ?

Kesinlikle doğru kararlar. Bütçenize göre güzel seçimler ve fiyatları en makul olanlar.
Ekran kartını ileride değiştirin o zaman. Bütçeniz gtx 1660 ti veya üzeri bir ekran kartına yettiği zaman dilerseniz onu da değiştirirsiniz.
Sizin ekran kartı minimum şuan 2. el piyasası 450 TL gibi. Satıp üzerine para eklemeye kalksanız, nereden bakarsanız bakın 1660 Super bile alsanız 2400-2500 lira civarı. Yani cebinizden 2000 lira daha çıkması gerekir. Acele etmeniz şart değil ekran kartını ileride de değişebilirsiniz. Tabi monitörünüz de bu sisteme yakışır bir monitörse sistemin tadını çıkarırsınız.
144 hz 1 ms 24 inç monitör çok fark ediyor, 60 hz monitörlere göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…