3600 işlemciye RAM önerisi

@kocaefe88 Eksik olarak zaten Kasa + Monitör + Ekran kartı kaldı. Sıralama olarak Ekran kartı, Monitör ve Kasa olarak gitmeyi planlıyorum. Ekran kartı olarakta 1660 Super çok övüldü onu almayı planlıyorum ancak biraz baktım iki tane modeli var biri Gigabyte biri MSI. Hangisini önerirdiniz ? Yanılmıyorsam Gigabayte 1850 TL, MSI 2050 TL
Bir de anakart olarak Tomahawk MAX iyimdir yoksa X470 Gaming Plus'mı daha doğrusu X serisi anakart mı önerirsiniz aradaki fiyat farkına değer mi ?

X serisi alacaksan X570 almalısın. Ekran kartı için Pci-e 4.0 destekliyor. Ama ekran kartını nvidia tavsiye ederim ve pci-e 3.0 olması o kadar da önemli değil. O yüzden Tomahawk Max iyidir.
Ekran kartı için bütçeden kısmaya kalkıştığınızda anakartın en iyisini almanın bir anlamı yok.
Sizin seçimleriniz fiyat performans açısından doğru seçimler, hiç değiştirmeyin.

@No_Fear Teşekkürler. Anakart konusunda da bilginiz varsa sorum hakkında fikrinizi duymak isterim.
Ben anakartı Vatan Bilgisayarın indirimine denk gelerek Asus Rog Strix B450-F Gaming olarak aldım. Ancak sitemizde MSI B450 Tomahawk Max en iyi B450 yonga setli anakart olarak gösteriliyor onu alabilirsiniz. Ben kendi anakartımdan güncellemenin sık olmaması haricinde çok memnunum. Ayrıca kasa olarak Phanteks P350X kasayı kullanıyorum ve çok memnunum.

@kocaefe88 tamamdır o zaman paraya kıyıp yükseltmeye gerek yok. Sadece merakımdan soruyorum oyun içi performansa zaten herhangi bir etki yapmıyor diye biliyorum anakart doğru mu? Bir de benim X570 ile yapacağım OC'leri Tomahawk Max ile yapabilir miyim?

Tomahawk Max ile de OC yaparsın. Bu anakartla 3600 işlemci ve almış olduğun ram performansını olması gerektiği kadar alırsın. Diğer anakartla da daha fazlasını alma gibi bir şansın yok.
Üst düzey işlemci, ram, m2 ssd aldığın zaman onlardan daha yüksek performans almanı sağlayacak bir anakart x570. Çok üst düzey bileşenleri takmadıktan sonra, şöyle benzeteyim gökdelen temeli atıp 10 katlı bina yapmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı