3600 MHz RAM'i B350M-A'da çalıştırmak için voltaj değeri önerisi

sevgiicin

Kilopat
3333'den sonra PC açılmıyor BIOS'a git diyor :)) evet anakartım desteklemiyor ama birçok yabancı formda kullanıyorlar. Bende denemek istedim bildiğiniz bir yol var mı? 3600 çalıştırmak istiyorum. CL16 Corsair kullanıyorum R5 2600.

Son BIOS'u kullanıyorum. Ve anakartta aslında 6000'e kadar gösterge var. Bu, anakart kullandırabiliyor anlamında sanırım ve beni işlemci engelliyor bilmiyorum ama bana RAM için o.c ayarları gerekiyor denemek istiyorum. Ayrıca işlemcim de 3.8 O.C'de duruyor. Acaba RAM ek bir şey yapmalı mıyım?

1.35v 3200 çalıştırıyor. Şimdi SoC ve dram kaç yapmalıyım ek bir şey yapmalı mıyım? Bana voltaj ayarlarını söyler misiniz 3600 MHz için. Bilyiorum sisteme RAM'e göre dğeişiyor ama yaklaşık voltajları bilirsem oradan denemeye gideceğim. Aynı sistemde 4000 MHz yapanlar var YouTube'da ama pek göstermiyorlar işlemleri :(

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin C-Die olup olmaması dışında IMC yüzünden de yapamıyor olabilirsin. SoC Voltage'ı biraz kurcalayabilirsin. 1.1-1.15V civarına getirdiğinde hâlâ 3466-3533 MHz falan bile yapamıyorsan sweet spot değerine ulaşmışsın demektir.

RAM'lerin C-Die olup olmaması dışında IMC yüzünden de yapamıyor olabilirsin. SoC Voltage'ı biraz kurcalayabilirsin. 1.1-1.15V civarına getirdiğinde hâlâ 3466-3533 MHz falan bile yapamıyorsan sweet spot değerine ulaşmışsın demektir.
Zen+'da 1.1vSOC limit neredeyse ya standart kullanıcı için 1.15 çok fazla.

vSoc voltajını 1.05 yap. Dram voltajını 1.35 tut. Büyük ihtimal RAM'lerin Samsung C die.

Manuel olarak zamanlamaları 18-22-22-22-44 yap kaydet ve çık.
hocam bişe sorcam da zaten 3600 cl 16 orjinali. yinede cl 18 yapmalı mıyım?

hocam c-die nedemek bilmiyorumda hocam sna da bişe sorabilir miyim? ben şimdi işlemciyede oc yaptım zaten yılalrdır kullanıyoum sorun yok .. ama bu durumda bana söylenenler değişir mi burada? mesela soc fazla vermem gerekmez mi bilmiyorum yani..

birşey dah var 1.1 .15 soc deniycem ama dram voltaj önerinizide söler misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı