3600 MHz RAM'ler 2133 MHz'de çalışıyor

BIOS'taki Advanced Memory settings kısmını da atabilir misiniz?
20240222_190609.jpg

şu attığınız fotoğrafta xmp profile 1 seçiliyken, system memory multiplieri 32.00 yapıp dener misiniz 3200mhz olacak mı ramler.
Yaptığımda sistem siyah ekranda kaldı, BIOS'u resetlemem gerekti. Ekstra çözüm olarak 2x8'e düşürüp denedim fakat yine aynı sonucu verdi. Sorunun yazılımsal olmasıyla veya anakarttan kaynaklanan bir sıkıntı olması arasında gidip geliyorum şuan.

Yaptığımda sistem siyah ekranda kaldı, BIOS'u resetlemem gerekti. Ekstra çözüm olarak 2x8'e düşürüp denedim fakat yine aynı sonucu verdi. Sorunun yazılımsal olmasıyla veya anakarttan kaynaklanan bir sıkıntı olması arasında gidip geliyorum şu an.

BIOS resetlemene gerek yoktu RAM'leri çıkartıp taksan düzelirdi. 2 RAM takılıyken bile 3600 olmuyorsa anakartta problem var gibi. Bu eski Gigabyte anakartlarda hep bir sorun cıkıyor RAM konusunda. Sebebini bulmak zor. En garanti çözüm yeni anakart maalesef.

BIOS resetlemene gerek yoktu RAM'leri çıkartıp taksan düzelirdi. 2 RAM takılıyken bile 3600 olmuyorsa anakartta problem var gibi. Bu eski Gigabyte anakartlarda hep bir sorun cıkıyor RAM konusunda. Sebebini bulmak zor. En garanti çözüm yeni anakart maalesef.
Öyle olacak maalesef. Simdilik 2133 de devam edeceğim. Birkaç aya satıp b550 bir karta geçerim.

Bu bir nevi O.C mi oluyor?

Evet hocam basit bir iş, XMP yerine manuel bir şekilde 3200e çekip voltu 1.35v a çekiyosunuz. Gecikme değerini ellemeyin çok anlamıyorsanız. Bu şekilde idare eder 2133'ten kat kat iyidir. YouTube'dan 1-2 video izleyerek bile yaparsınız. 3200 olmazsa en azından 3000 deneyebilirsiniz. Bu işler biraz deneme yanılma açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı