3600 MHz RAM'ler 2133 MHz'de çalışıyor

3200MHz ye çektim, bilgisayar açılmadı, siyah ekranda kaldı. Artık anakartta bir sıkıntı olduğuna eminim. RAM'ler den birini söküp tekrardan taktım ve bu şekilde açabildim. Şuan 3200MHz de çalışmakta. Voltaj ayarı yapmadım, bunu yapmamı önerir misiniz? BIOS üzerinden baktığımda 1.20 - 1.22 arası bir voltaj değerinde çalıştıklarını gördüm.

Düzenleme: 3200MHz için önerilen voltajın 1.30 - 1.35 olduğunu gördüm ve 1.35 yaptım. Böyle kullanmaya devam edeceğim. Oyunlarda vs. bir sıkıntı görürsem eskiye dönerim. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Rica ederim 2133'te kalmaktan cok daha iyi öyle kullanmak. XMP için dediğiniz gibi maalesef anakart değişimi gerekli. Ama AM4 bir anakart almak yerine paranızı biraz daha biriktirip direkt AM5'e geçmek daha iyi bir yatırım olabilir.
OCCT indirip ram testi yapabilirsiniz hata kodu verirse veya mavi ekran yerseniz test esnasında 3000mhze çekip tekrar test edin.

Bende de aynı sorun var anakartla alakalı bir şey bu.

Evet, bir test gerçekleştireceğim. Dediğiniz gibi yapacağım.

Bende de aynı sorun var anakartla alakalı bir şey bu.
Bende öyle olduğuna emin oldum. Sizin anakartınız nedir?

15 dakikalık OCCT Memory Stress testinde bir sorun çıkmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…