3600 PC kapandıktan sonra tekrar açılmıyor

Suwariba

Centipat
Katılım
25 Temmuz 2022
Mesajlar
46
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
ASUS B450m Dragon
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
1 hafta falan önce bir OC denemiştim 3800MHz 125 voltaj bir şekilde PC açılmamıştı. BIOS pilini çıkar tak yaptığımda açılmıştı 1 haftadır falan normal kullanıyordum. Ben bu denemeyi yaptıktan sonra bir de BIOS ayarlarından ASUS'un kendi performans arttırma ayarını denemiştim işlemcim aşırı ısındığı için ondanda vazgeçtim. Ben bu şeyleri denedikten sonra 1 hafta kullandım 3600MHz stok bir şekilde ama 2 yıl boyunca hiç yaşamadığım bir sorunla karşılaştım, arkada oyun açıkken Opera falan kullandığımda aşırı kasıyor ve çok rahatsız ediyor.

Mesela video izliyorum kasa kasa ilerliyor, ben bu denemeyi yapmadan önce böyle bir şey asla olmamıştı. Şimdide 1 hafta geçti ve ben bir gün kasanın üstündeki fanlara elimi götürdüğümde aşırı sıcak bir hava geldi, MSI Afterburner'dan baktım işlemcim oyunda 95 derece, çünkü ASUS'un kendi arttırdığı performans modunda kalmış ayar. Ama ben yapmadım o ayarı bilgisayar kendi kendine açmış.

Sonra ben bilgisayarı yeniden başlattım ve geri açamadım. 20 kere restart attım asla açılmadı. Fanlar falan dönüyor ama ekranda no Signal diyor. Tekrar BIOS pilini çıkart tak yaptım açıldı girdim BIOS'a ayarları tekrar sıfırladım. Bu sefer yine o gün kullandım. Şimdi bilgisayarı açmak istediğimde yine aynı sorun. Fanlar vs dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Yani her bilgisayarı açmaya çalıştığımda BIOS pilini çıkart tak yapmalıyım. Beni bu saçmalıktan kurtarır mısınız?
 

Geri
Yukarı