3600 sistem sürekli mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Guray sb

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımı driver, chipset, BIOS, ekran kartı hepsi güncel baktığımda fakat sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Hatta 1 hafta önce hiç açılmadı Windows açılmadan sürekli mavi ekran verdi ve onarımda sıkıntılar yaşadı eksik dosya diye. Zar zor güvenli modda açtım çeşitli güncellemeleri kontrol ettim yaptım fakat bugün yine mavi ekran verdi. Bilgisayarımı alalı 1 sene olmadı ama mavi ekran hatası alıyorum aldığımdan beri. Ne yapmalıyım? Neden yapar bu hataları?

Sistemim: Windows 10.
AMD Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
8 GB RX 580 ekran kartı.
240 GB SSD (windows ve oyunlar)
1 TB hardisk (yedekleme)
700 Watt PSU.

gsb minidump 12 ocak.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD/SSD'yi HD Tune yazılımı "error scan" testi yap. HD Tune yazılımı ile "health" sekmesini paylaş.

HDD Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaşın.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

Ağ sürücün güncelle.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Windows 10 güncelleştirmesi varsa yap.

Ekran kartı sürücün günecelliğini kontrol eder misin?

Bütün herşey güncel. sfc komutlarını uygulamıştım 2 gün önce. Sadece windows bazı eklentileri güncelleyemiyor.

Tekrar mavi ekrana aldınız mı?

Kullandığın diski HD Tune ile test ettiniz mi? Ettiyseniz sonuçları paylaşın.

Bugün mavi ekran vermeden restart attı pc youtubedan video izlerken. Az önce HD Tune testi yaptım

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    83,7 KB · Görüntüleme: 50
  • Adsız9.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 40
Az önce pc boştayken yine mavi ekran hatası verdi durup dururken mavi ekran veriyor bazen oyun oynuyorum hiçbirşey olmuyor. Verdiğim paraya mı yanayım arızayla kafayı mi yiyeyim çözemedim

13 ocak mavi hata.rar

Son düzenleme:
Merhaba Yonga seti sürücüsünü güncellemeye girdiğimde son güncellemem ile aynı olduğu için kurmadım. DISM rehberini yaptım. Virüs tarattım. Bir tek Windowsu güncelleyemiyorum. Otomatik olarakda el ile de Windows update aracıyla da güncellenmiyor. PC normal güncelleme işlemi devam ediyor fakat sonda "Bilgisayar yapılan değişiklikleri geri alıyor" yazıyor, açıldıktan sonra bakıyorum hala eski sürümdeyim. Acaba Windowsumda bir sorun mu var o yüzden mavi hata veriyor?

Tamamdır.

Windows belki sorunlu diyebilirim ama tam emin değilim.

Tekrar mavi ekran alırsan dump dosyanı paylaşırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…