Sistem sürekli mavi ekran hatası veriyor

Dayidir

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1VKOWQGodtHjJmfylYr4gkAifUAFJJVrd/view?usp=sharing
RAM
Patriot Viper Steel CL16 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Adata SX8100NP M.2 (Windows) - Adata SU650
Ekran kartı
MSI RTX3070TI VENTUS 3x
Anakart
MSI B450 TOMAHAWK
İşlemci
AMD RYZEN7 3700x
Merhaba, iyi günler herkese.

Sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Defalarca formatladım. XMP açtım, kapattım sorunum düzelmedi. Anakart sitesi üzerindeki tüm güncellemeleri ve BIOS Update'i yaptım. Çözüm olarak Vanguard'ı silin derseniz, Vanguard olmadan da defalarca mavi ekran hatası aldım. Hatanın ismi sürekli değişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Auto-Detect yazılımını çalıştırıp tüm chipset sürücülerini kurun.

1743031700768.png

Görseldeki Hyper-V etkinse kapatın.

Ekran görüntüsü 2025-03-27 024052.png

Son düzenleme:
Sorun sadece Riot Games oyunlarında mı oluyor? Fornite vs.

Sorunum uzun süredir olduğu için takip edip kaba taslak analiz etmem kolaylaştı. Önceden sistem boştayken ya da internet üzerinde gezinirken sürekli mavi ekran hatası alıyordum. Oyunlara girdiğimde hiçbir hata olmadan bilgisayarı kullanıyor ve kapatıyordum. Birçok kez şöyle bir durumda oldu; oyunu açıyorum oynuyorum, saatler sonra oyunu kapatıyorum, tam bilgisayarı kapatacakken mavi ekran hatası veriyor. Bu yüzden bir süre boyunca internette takılırken, video izlerken vb. sürekli arkada herhangi bir oyunu açık bırakıyordum. Askerden geldiğimden beri (3 ay falan oldu) artık bu çözümde işe yaramıyor. Herhangi bir oyun açık kapalı fark etmiyor. Video izlerken, world dosyasıyla uğraşırken, oyun oynarken sürekli hata.

Hocam uzun sürer ama RAM testi yapın emin olalım.

Askere gitmeden önce RAM testi yapmıştım. Sorun çıkmamıştı. Ne olur ne olmaz tekrar yapıp sonuçları atacağım. Bilgisayarı açık bırakıp dinlenmeye geçiyorum. Sonuçları yarın atıp sizi etiketleyebilir miyim? Bu arada sorunun başlangıcından sonra, PSU ve ekran kartı da değiştirdim.

Geri
Yukarı