3600 sistem takılıyor

BALTHIER

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarda gezinirken veya oyun oynarken ani FPS dropları yiyorum. Format attım Windows'u güncelleştirdim sürücülerin hepsi güncel fakat hala droplar geçmedi. Bilgisayarı alalı 6 ay oldu ve termal macununu yeniledim gene düzelmedi.

Sistem.
GPU: ASUS Dual RTX 2060 6 GB.
CPU: Ryzen 5 3600.
Mobo: ASUS TUF B450M-PLUS.
RAM: Team t-Force Vulcan TUF 16 GB 3600 MHz CL19.
SSD: XPG SX8100.
İşletim sistemi: Win 10.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Gigabyte RTX 2060 Windforce OC 8G ekran kartı, Amd Ryzen 9 3900x işlemcim var. Sorun eski ekran kartından 2060'a geçince başladı. Forumda bir kişi daha RTX 2060 ve Amd işlemci ile bu sorunu yaşıyordu.

Ekran kartı sürücün güncel değisle güncellemelisin.

Anti virüs kullanıyorsan devre dışı bırak.

SSD hızını CrystalDiskMark ile test et.

Görev yöneticisi aç ve neler fazla kullanıyor diye bak ve ekran görüntüsü paylaş.

Bilgisayarda gezinirken veya oyun oynarken ani FPS dropları yiyorum. Format attım Windows'u güncelleştirdim sürücülerin hepsi güncel fakat hala droplar geçmedi. Bilgisayarı alalı 6 ay oldu ve termal macununu yeniledim gene düzelmedi.

Sistem.
Virüs ihtimali olabilir,arka planda bir program işlemcinizi fazla kullanıyor olabilir.

Virüs ihtimali olabilir,arka planda bir program işlemcinizi fazla kullanıyor olabilir.
Bende de aynı sorun var ve Antivirüslü antivirüssüz denedim. Ekran kartı sürücüleri güncel. Format atmak da sorunu çözmüyor. RTX2060'ların kronik bir sorunu gibi çünkü daha önceki ekran kartımla sorun yoktu.

Artı -1 Eksi

Sistem.
Hard Diskinizde Bad Sector olabilir. Ek olarak MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerini kontrol edebilir misiniz?

Hard Diskinizde Bad Sector olabilir. Ek olarak MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerini kontrol edebilir misiniz?
Kontrol ediyorum sürekli anormal bir durum yok.
RTX2060 ile 3600 arasında uyumsuzluk söz konusu olabilir daha öncede görmüştüm böyle bir şey.
6 ay oldu alalı. Sonra 1 haftadır böyle

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı