3600 TL PC Toplama

Malesef siparişi dün verdim şuan ürünler kargoda, Anakart işlemciye uyumsuz olduğu için intel core i5 7600 işlemcisini kullandım anakartı 6. nesil bir işlemciyle bios güncellemesi yaparak 7. nesile uyumlu bir hale getirebiliyormuşuz bende o şekilde yapmaya karar verdim ileriki bir vakitte (5 6 ay içerisinde) yeni bir kaby lake bir anakart almayı düşünüyorum o yüzden Gtx 1050 ekran kartı tercih ettim cevabın için teşekkür ederim. Bu arada sisteme yakın bir zamanda SSD ekleyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. Msı H110M Pro-Vd Intel H110 Soket 1151 Ddr4 2133Mhz Vga&Dvı Anakart
  2. Asus Geforce Gtx1050 Gddr5 2Gb 128Bit Dx12 Nvidia Ekran Kartı
  3. Intel Core İ5 7600 Soket 1151 3.5Ghz 6Mb Önbellek 14Nm İşlemci
  4. Corsaır 8Gb (1X8Gb) Vengeance Siyah Ddr4 2400Mhz Cl14 Tek Modül Ram
  5. Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  6. Cooler Master Masterbox Lıte 5 500W 80Plus Midt Atx Pencereli Kasa
  7. Asus 21.5" Vp228Te Full Hd 1Ms Gamıng Monitör
Sistemin son hali bu şekilde olacak sizce normal ayarlar ile pubg, csgo gibi oyunları akıcı oynamamı sağlayan bir pc olur mu ?. Lütfen içimi rahatlatacak şeyler söyleyin :)

Dostum öncelikle hayırlısı olsun. Bu sistem seni idare edecektir sıkıntısız. Ancak şunu söylemeliyim ki o fiyata daha güzel daha dengeli daha performanslı sistem toplanırdı. İstersen sana daha iyi olabilecek şeyleri söyleyeyim ki bir sistem topladığında daha iyisini topla.
1. İşlemci daha düşük alınıp daha yüksek performanslı ekran kartı alınabilirdi.
2. Anakart-işlemci uyumun olmamış. Evet anakartın performansa etkisi yok ama uzun vadede, güncelleme-yükseltme yapmak istediğinde seni etkileyecektir.
3. O sisteme aldığın kasa fazla olmuş. O kasa bayağı pahalı diye biliyorum.
4. Sistemin maalesef güncel değil.
Şimdi senin için önceden topladığım sistemi atacağım farkı bizzat göreceksin.
Ekran Alıntısı.3PNG.PNG
Ama olsun dostum. Sen canını sıkma. Artık sistemi almışsın. Aldığın sistem de fena değil seni rahatça idare eder. Keyfini çıkar. Tekrardan hayırlı olsun. :)

Dostum öncelikle hayırlısı olsun. Bu sistem seni idare edecektir sıkıntısız. Ancak şunu söylemeliyim ki o fiyata daha güzel daha dengeli daha performanslı sistem toplanırdı. İstersen sana daha iyi olabilecek şeyleri söyleyeyim ki bir sistem topladığında daha iyisini topla.
1. İşlemci daha düşük alınıp daha yüksek performanslı ekran kartı alınabilirdi.
2. Anakart-işlemci uyumun olmamış. Evet anakartın performansa etkisi yok ama uzun vadede, güncelleme-yükseltme yapmak istediğinde seni etkileyecektir.
3. O sisteme aldığın kasa fazla olmuş. O kasa bayağı pahalı diye biliyorum.
4. Sistemin maalesef güncel değil.
Şimdi senin için önceden topladığım sistemi atacağım farkı bizzat göreceksin.Eki Görüntüle 290362Ama olsun dostum. Sen canını sıkma. Artık sistemi almışsın. Aldığın sistem de fena değil seni rahatça idare eder. Keyfini çıkar. Tekrardan hayırlı olsun. :)
Öncelikle rahatlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi daha iyi bir pc toplanabilirmiş ancak biraz bilgisizlik birazda çabuk olsun bitsin derdi ile acele ettim. Muhasebe işinde çalıştığım için zaten gün içerisinde saatlerce pc başında duruyorum, akşamları eve gidip 1 2 saat pubg cs go vb FPS oyunları oynamak için bu sistemi toplamaya karar verdim dediğiniz gibi 1050ti ile birlikte daha üst düzey bir pc toplayabilirdim. Umarım bu sistem beni pişman etmez. Dediğim gibi anakartı 300 serisi bir anakart olarak değiştirebilirim çok yakında şimdilik bunlar ile idare edelim :)

Öncelikle rahatlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi daha iyi bir pc toplanabilirmiş ancak biraz bilgisizlik birazda çabuk olsun bitsin derdi ile acele ettim. Muhasebe işinde çalıştığım için zaten gün içerisinde saatlerce pc başında duruyorum, akşamları eve gidip 1 2 saat pubg cs go vb FPS oyunları oynamak için bu sistemi toplamaya karar verdim dediğiniz gibi 1050ti ile birlikte daha üst düzey bir pc toplayabilirdim. Umarım bu sistem beni pişman etmez. Dediğim gibi anakartı 300 serisi bir anakart olarak değiştirebilirim çok yakında şimdilik bunlar ile idare edelim :)
Eğer anakartı 300 serisi bir anakart ile değiştirmek isterseniz mecburen işlemcinizi de değiştirmek zorunda kalacaksınız haberiniz olsun. 300 serisi anakartlar sadece 8. nesil ile uyumlu.

Malesef bunu bilmiyordum peki B250 veya Z270 gibi anakartlar 7. nesile uyumlu mu ?
Evet uyumu ancak bir daha para vermeye değmez diye düşünüyorum. Artık almışsın anakartı. Ve vereceğin fiyata ek performans da almayacaksın. Yeni sistem toplayana kadar ya da anakart-işlemci-ekran kartı üçlüsünü değiştirene kadar böyle kalsın sistem.

Evet uyumu ancak bir daha para vermeye değmez diye düşünüyorum. Artık almışsın anakartı. Ve vereceğin fiyata ek performans da almayacaksın. Yeni sistem toplayana kadar ya da anakart-işlemci-ekran kartı üçlüsünü değiştirene kadar böyle kalsın sistem.
Peki teşekkür ederim. Sistem elime geçtiğinde denemelerimi ve memnun kalıp kalamadığımı buradan bildirmeye çalışacağım iyi günler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı