3600 TL Render Sistem Toplama

Render için işlemci ve ram önemli değil mi ve i7 istedim o yüzden bu şekilde topladım bakalım inş sıkıntı olmaz
Render işleminde sadece işlemci önemli olsaydı Quadro ekran kartları çıkmazdı. Quadro'lar tamamen render üzerine yapılmış, buna göre güncelleme alan ekran kartıdır. İşlemci de önemlidir fakat i7 6700k+Gtx 950 yerine i5 6500+Quadro K1200 çok daha güçlü bir render bilgisayarı olacaktır.

2gb ekran kartından dolayı sıkıntı çıkmaz inş. Full hd videoları render yapıcam.

Yani render konusunda çok bilgili değilim ama ekran kartınında önemi var diye biliyorum. Zaten Technopat'ın her ay güncelledikleri masaüstü sistem tavsiyelerine bakarsanız, render sistemleri hep üst düzey bilgisayarlardır, her açıdan.

Render deyince oldu da bitti maşaallah sanıyorlar galiba. Türlü türlü render var, kimisi RAM'e abanır, kimisi işlemciyi çok sever, kimisinin derdi ekran kartıyladır. Hangi programlarda render yapacaksınız? After Effects, Premier gibi programlar kullanacaksanız RAM 16 veya 32 GB olmalı. Daha düşüğüyle sıkıntı çekersiniz. 3D modellemede VRay render alacaksanız işlemcinizin kaç çekirdek olduğu önemli, ne kadar iyi olursa o kadar iyi performans verir. IRay render alacaksanız ekran kartı önemli. Yeni çıkan VRay sürümünde de GPU render imkanı var sanırım ama tahminimce o sürüm sizde yoktur. Bilgisayarı çoktan toplamışsınız mesajı şimdi gördüm. Umarım istediğiniz performansı alırsınız. Hayırlı olsun bilgisayarınız.

Render deyince oldu da bitti maşaallah sanıyorlar galiba. Türlü türlü render var, kimisi RAM'e abanır, kimisi işlemciyi çok sever, kimisinin derdi ekran kartıyladır. Hangi programlarda render yapacaksınız? After Effects, Premier gibi programlar kullanacaksanız RAM 16 veya 32 GB olmalı. Daha düşüğüyle sıkıntı çekersiniz. 3D modellemede VRay render alacaksanız işlemcinizin kaç çekirdek olduğu önemli, ne kadar iyi olursa o kadar iyi performans verir. IRay render alacaksanız ekran kartı önemli. Yeni çıkan VRay sürümünde de GPU render imkanı var sanırım ama tahminimce o sürüm sizde yoktur. Bilgisayarı çoktan toplamışsınız mesajı şimdi gördüm. Umarım istediğiniz performansı alırsınız. Hayırlı olsun bilgisayarınız.
Eyvallah dostum guzel açıklama yapmışsın. After Effects programını kullanıcam sadece. Kamerayla çektiğim videoları editleme yapıcam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı