3600 TL Sistem Tavsiyesi

Rafet Emir

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Laboratuvar Teknisyeni
İyi forumlar arkadaşlar. Geçenlerde "Gaming Laptop" almayı planlıyordum. Daha önce masaüstü kullanmadığım için başta pek yanaşmadım. Daha sonra kuzenimin toplama bilgisayarını görme fırsatım oldu. Laptoptansa masaüstünün daha iyi olacağını düşündüm ve kendime böyle bir sistem düzenledim.
*Elimde 240GB SSD ve 500GB HDD var.
*Z170 seçme nedenim güncellemeye açık olmasını istemem.
*Ekran kartını 4GB seçtim yeterli olacağını düşünüyorum ama 8GB olmalı diyorsanız RAM'i 8GB'a düşürüp daha sonra tekrar 16GB yapabilirim.
*Büyük bir acelem yok şuan, AMD ZEN işlemcilerini beklemek de var aklımda ama her gün artan dolar ve ZEN mimarisinin bir fark yaratmama ihtimali kafamı karıştırıyor.

Her türlü yoruma ve öneriye açığım şimdiden herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Adsız.png

Son düzenleme:
HDD ve SSD var zaten elimde. Z170 upgrade için daha uygun değil mi ? Peki hangi anakartı önerirsiniz ?

Pardon benim hatam, konuda yazdıklarınızı okudum, ilk mesajı attığımda uykuluydum. Dikkat etmemişim kusura bakmayın.

Upgrade yapmayı düşünüyorsanız (i5 6600k & i7 6700k) anakart ideal lakin ben şöyle düşünmüştüm. Anakart MSI B150 Bazooka & Ekran 21.5 Viewsonic 1ms Free-sync & 8 GB RX 480 ayrıca bütçe aşmaması için Ram'i şimdilik 8'e düşürürdük.

Yani demek istediğim eğer AMD Ekran Kartı alacaksanız, Monitör'de Free-sync özelliği olması gerek ki akıcı bir oyun deneyimi yaşayın. Sizin seçtiğiniz Monitörü araştırdım fakat Free-sync yazısını göremedim onu da belirteyim.

3600 TL'lik sistem'de kırpılmış RX 480 4G'yi seçmek bana pek yatkın gelmedi.

Upgrade yapmayı düşünüyorsanız (i5 6600k & i7 6700k) anakart ideal lakin ben şöyle düşünmüştüm. Anakart MSI B150 Bazooka & Ekran 21.5 Viewsonic 1ms Free-sync & 8 GB RX 480 ayrıca bütçe aşmaması için Ram'i şimdilik 8'e düşürürdük.

Benim asıl isteğim bilgisayar aldıktan 2-3 yıl sonra donanımın yetersiz kalmaması. Teknoloji ne getirir bilemeyiz ama bilgisayarı aldıktan 5 yıl geçmeden tekrar bilgisayar almak istemiyorum. :ölü:
İleride Crossfire yapmakta istiyorum işlemciyi de yükselteceğim büyük ihtimalle o zaman. Bazooka yeter mi bilemedim. :lanet:

Madem bekleyebilirim diyorsunuz bekleyin. Amd zende de tutturamazsa olay olur resmen. Başarmalı, başarmak zorunda. :D
Doları ne yapacağız peki ? :D:D

Dolar kuru 3.50 göreceğini söylüyorlar orta vadeli aşamada. 2.35 iken 1 sene sonra alırım biraz daha düşsün dediğimi hatırlıyorum ahh ahh.

Benim asıl isteğim bilgisayar aldıktan 2-3 yıl sonra donanımın yetersiz kalmaması. Teknoloji ne getirir bilemeyiz ama bilgisayarı aldıktan 5 yıl geçmeden tekrar bilgisayar almak istemiyorum. :ölü:
İleride Crossfire yapmakta istiyorum işlemciyi de yükselteceğim büyük ihtimalle o zaman. Bazooka yeter mi bilemedim. :lanet:

Doları ne yapacağız peki ? :D:D
Bekleyeceğiz maalesef ona yapacak bir şey yok. :(

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı