3600 TL Sistem Toplama

Tek 8 GB RAM koy, SSD 120 GB ekle ve HDD'yi Toshiba P300 yap guzel olur...

Öncelikle arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kusura bakmayın forum kurallarını çok fazla bilmememden kaynaklı olarak kısaltmaların büyük harfle (MHz, SSD, GHz gibi.) yazmadığımdan dolayı foruma cevap yazamama engeli yedim.
Bu süre içerisinde ekran kartı ve işlemciler çeşitli platformlardaki testlerini araştırdım.
Sonuç olarak AMD Ryzen 5 1600 işlemci ile Intel i5 7600 işlemcinin kafa kafaya gittiğini, yalnız tek işemci performansında Intel i5 7600'ün bir tık öne geçtiğini çok işlemcide ise Ryzen 5 1600'in önde olduğu;
Ekran kartında ise bazı yerlerde GTX 1060 3GB, bazı yerlerde ise RX580 8GB önde.
Demem o ki, mutlaka sizin daha iyi tecrübeleriniz vardır. Kimi zaman performans testleri doğruyu göstermiyor olabilir. Bazen de bazı ekran kartları bazı oyunları daha iyi çalıştırıyor. (Örneğin GTA 5 GTX 1060' ı sevmesi gibi.)
SDD, HDD ve RAM ile ilgili sorunumu şu şekilde çözdüm. RAM 2x8GB dursun dedim. HDD ihtiyacımı 2 laptopumdan karşılarım eski kasa bilgisayarımdan da yeni bilgisayara HDD'yi eklerim diye düşündüm. Sonuç olarak Corsair 240GB Force LE 560MB/530MB (CSSD-F240GBLEB) ekledim HDDyi çıkardım.
Fiyat olarak tekrar yükselme oldu. Ama bilirsiniz bir yola girdiyseniz geri dönüşü imkansız olabiliyor .
Adsız.png

Beş temel sorum olacak arkadaşlar:

1-AMD Ryzen 5 1600 işlemciyi ve Sapphire RX580 ekran kartını Intel i5 7600 işlemci ve GTX 7600 ile karşılaştırısanız tercihiniz hangisi olur?
2-AMD Ryzen 5 1600 3.4 GHz diyenler, 140 TL fark ile AMD Ryzen 5 1600x 3.6 GHz (KUTUSUZ) alırlar mı? Buna değer bir performans var mıdır?
3- AMD işlemciye GTX ekran kartı ya da Intel işlemciye AMD ekran kartı takılırsa aynı performanslar alınabilir mi? Performans konusunda kayıp yaşamadan performans uyumluluğu Söz konusu olabilir mi ?
4- Tercih ettiğim kartları güvenli ve ekonomik anlamda alabileceğim bildiğiniz iyi bir site var mıdır? Sinerji.gen.tr güvenli midir? Garanti konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
5- Kasa tercihini değiştirebilir miyim? Şekil babında beğenip seçtiğim bir kasa olsun istiyorum. Tabi ki de soğutma sorunu olmamak kaydıyla. Bu donanımlarla uyumlu olabilecek kasalar hangileridir?

@Pantheon @Neko @FantastikTürk @Barış Tolon
@Barışçıl

Son düzenleme:
  1. Kesinlikle 1600 ile 580 seçilmeli. Çünkü i5 işlemcilerde Hyper-Threading teknolojisi olmadığından dolayı çok geri kalıyor. i5'ler hepsi 4 çekirdektir bunun ilerisi yok. Ancak Ryzen 1600 toplamda 12 çekirdektir. 6 normal 6'de sanal olmak üzere. O yüzden 12 varken 4 seçmezdim ben şahsen.
  2. Bence hiç gerek yok 1600X'e çünkü Ryzen işlemciler hepsinin çarpan kilidi açık olduğu için OC ile yükseltme yapılabilir. Ayrıca 1600X fansız geliyor ayrıca 150 lira masrafı daha çıkıyor. Yani 250TL farkı oluyor totalde.
  3. Hayır öyle bir dünya yok. Bu üreticiler ne kadar rakip olsalarda öyle birşey yapma gibi bir lüksleri olamaz. Adam parçanın satılmasını amaçlayarak üretiyor. Hepsi aynı performansı verir. Ve hepsi uyumludur.
  4. Sinerji iyidir. Daha kendim ordan alışveriş yapmadım ama tavsiye ediliyor.
  5. Listen muhteşem olmuş.

1. Kesinlikle 1600 ile 580 seçilmeli. Çünkü i5 işlemcilerde Hyper-Threading teknolojisi olmadığından dolayı çok geri kalıyor. i5'ler hepsi 4 çekirdektir bunun ilerisi yok. Ancak Ryzen 1600 toplamda 12 çekirdektir. 6 normal 6'de sanal olmak üzere. O yüzden 12 varken 4 seçmezdim ben şahsen.
  2. Bence hiç gerek yok 1600X'e çünkü Ryzen işlemciler hepsinin çarpan kilidi açık olduğu için OC ile yükseltme yapılabilir. Ayrıca 1600X fansız geliyor ayrıca 150 lira masrafı daha çıkıyor. Yani 250TL farkı oluyor totalde.
  3. Hayır öyle bir dünya yok. Bu üreticiler ne kadar rakip olsalarda öyle birşey yapma gibi bir lüksleri olamaz. Adam parçanın satılmasını amaçlayarak üretiyor. Hepsi aynı performansı verir. Ve hepsi uyumludur.
  4. Sinerji iyidir. Daha kendim ordan alışveriş yapmadım ama tavsiye ediliyor.
  5. Listen muhteşem olmuş.
Tavsiyelerin için teşekkürler dostum, sanırım yarın şu seti alacağım :)

Hocam sunduğunuz seçeneklerdeki Mars hoş bir kasaya sahip. Şansen bu kasayı almak isterdim ama bir set oluşturdum. Ekran kartım RX580 ve RAMim 2x8 ve 3000 MHz lintekinden daha yüksek benim setin fiyatı 1940 TL hemen aynı fiyata geliyor gibi :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı