3600 TL'ye Sistem Önerisi

mesutsahin95

Centipat
Kendi çapımda şöyle orta halli bir bilgisayar toplamak istedim. Ne böyle çok ölü ne de çok pahalı bir şey değil açıkçası. Parçaları tek tek aşağıda sizlerle paylaşıyor olacağım. Uyumluluk açısından fikirlerinizi bekliyorum, değiştir dediğiniz bir parça varsa önerilerinizi almak istiyorum.
  • Anakart: Gigabyte GA-A320M-S2H
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz - 4.2 GHz
  • Ekran K: Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX 4GB GDDR5 256 Bit
  • RAM: G.SKILL F4-3200C16S-16GVK Ripjaws V 16GB 3200mhz (soğutuculu)
  • SSD: Crucial BX500 240GB (550mb/s yazma-500 mbs/ okuma)
  • HDD: Seagate 1 TB 7200/rpm 3.5" Sata3
  • Kasa : İzoly Dragon T4 3XLED Fan 500W
Toplam: 3655 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi çapımda şöyle orta halli bir bilgisayar toplamak istedim. Ne böyle çok ölü ne de çok pahalı bir şey değil açıkçası. Parçaları tek tek aşağıda sizlerle paylaşıyor olacağım. Uyumluluk açısından fikirlerinizi bekliyorum, değiştir dediğiniz bir parça varsa önerilerinizi almak istiyorum.
  • Anakart: Gigabyte GA-A320M-S2H
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz - 4.2 GHz
  • Ekran K: Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX 4GB GDDR5 256 Bit
  • RAM: G.SKILL F4-3200C16S-16GVK Ripjaws V 16GB 3200mhz (soğutuculu)
  • SSD: Crucial BX500 240GB (550mb/s yazma-500 mbs/ okuma)
  • HDD: Seagate 1 TB 7200/rpm 3.5" Sata3
  • Kasa : İzoly Dragon T4 3XLED Fan 500W
Toplam: 3655 TL.
Kasada +80 plus yok galiba ve kasayı değiştirmenizi tavsiye ederim. İzoly çöp bir marka.

Uyumsuz olan nedir açıkça söyleyin?
A320 anakarta 2600X'i yakıştıramadım, 3600 alınabilir, izoly kasa başlı başına kötü, işlemciniz her ekran kartını doğru çözünürlükte kaldırabilecek güçte ama ekran kartı ile gelecekte yükseltme yapılmayacaksa çok uyumlu değil, fazla depolama birimine şahsen gerek duymuyorum. O fiyata daha iyi toplanır diyebilirim ama ekran kartı güncellemesi yapılacaksa 3600 + B450 ikilisinin yanına Corsair Delta RGB alınabilir.

A320 anakarta 2600X'i yakıştıramadım, 3600 alınabilir, izoly kasa başlı başına kötü, işlemciniz her ekran kartını doğru çözünürlükte kaldırabilecek güçte ama ekran kartı ile gelecekte yükseltme yapılmayacaksa çok uyumlu değil, fazla depolama birimine şahsen gerek duymuyorum.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Kasayı hemen değiştireceğim. Fakat işlemci ve ekran kartı konusunda epey kafam karıştı açıkçası. 2600X maximum alabileceğim işlemci sizin önerdiğiniz işlemci de güzel fakat malum o biraz daha pahalı bu durumda 2600x yerine 3600 alsam ve ekran kartını da yükseltme gibi bir durum söz konusu olacak ise baya baya beni fiyat açısından zorlayacak gibi..

Kendi fikriniz fakat hazır sistemler bu ara gayet güzel indirimlere sahip, kendi fikrim 2600 + RX590'lı attığım sistemi almanızdan yana olur ekran kartı güncellemeyi 2 yıl daha geciktirirsiniz bu sayede. Hazır sistemi seçerseniz zamanla yükseltme yapabilirsiniz yam birimlere.

Bir bakıma evet;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amacınız yüksek FPS ise İ5 9400F'li sistemde toplayabilirsiniz ama gerçekten kafanız iyice karışır... Bende yaşıyorum bu durumları hiç hoş değil 🙂
2600X baya ucuzlamış, fiyat farkına değer. Hazır sisteme yönelmek istemiyorsanız birkaç dakikaya bir liste oluşturacağım indirimleri kovalayarak almanızı öneririm. İncehesap'ta Cuma günleri olan indirimleri kovalayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı