3600 ve 5700XT Sistem toplaması ve uyumu

Duygusuzifade

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B550-A PRO
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D
Ekran kartı: MSI Radeon RX 7900 XT Gaming Trio
Monitör: Samsung Odyssey G7 28" 1ms 144Hz 4K IPS
Monitör II: Samsung 22" 4ms 75hz IPS
Ram: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16GB) 3600MHz CL16
M.2 SSD: Kingston KC3000 1TB 7000/6000MB/s
M.2 SSD II: Pny CS2130 1TB 3500/1800MB/s
Soğutucu: ID Cooling 207-XT Black Advanced
PSU: FSP Hydro G Pro 750W 80+ Gold
Kulaklık: Logitech G Pro X 7.1 & Razer Kaira
Foruma yeni katıldım. Bilgisayarımı sattım ve toplamış olduğum bilgisayarı sizlerle paylaşmak istedim.

• MSI RX 5700 XT Gaming X (3090₺)
  • R5 3600 (1250₺)
  • MSI B450 GAMING Plus Max (640₺)
  • Adata XPG SPECTRIX S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 MBs (500₺)
  • MSI MAG Vampiric 010M RGB Temperli Cam ATX Gaming Bilgisayar Kasası (350₺)
  • High Power 750 +80 Gold Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (560₺)
  • RAM (8GBx2) G.Skill Sniper X 3200MHz 16CL veya Corsair Vengeance RGB 3200MHz 16CL (G.Skill 500₺ - Corsair 620₺ )
Bu parçaları sipariş verdim. Sistem uyumlu olur mu bir sıkıntı çıkar mı ve RAM konusunda Corsair G.Skill arasında kararsızım hala yorumlarınızı öğrenebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer iade etme şansın varsa attığım parçaları almanı öneririm çünkü kasa hava sirkülasyonu olarak iyi bir modele benzemiyor.

Ekran kartı ise güzel ama daha iyisi alınabilir ve MSI'ın bazı RX 5700 serisi modellerinde
ısınma sorunu olduğunu okumuştum iptal edip attığım kartı alabilirsin.

PSU olarak attığımı alman çok daha iyi olur çünkü o sisteme ileride çarpan kilidi açık bir işlemci takmak istersen 2 adet 4+4 CPU Pin girişi olan bir güç kaynağına ihtiyacın olacaktır PSU markasıda kalitelidir ondada
kafanda soru işareti kalmasın.

Bellek olarak soğutucusu olan en ucuz belleği alabilirsin eğer ışıklandırma istiyorsa Corsair iyidir sıkıntı çıkartmayacaktır.

Kasa:DARK DKCHGUARDIAN GUARDIAN 4 x 12cm Dual RGB Fanlı T-Glass ATX Oyuncu Kasa | En Ucuzu Akakçe
Ekran Kartı:Sapphire Radeon RX5700XT Nitro+ RGB 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Güç kaynağı:Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
SSD:

Aldığın parçalar gayet güzel uyumluluk sıkıntısı olmaz. RAM olarak corsair vengeance lpx alabilirsin ucuz olsun istiyorsan. 5700 xt gaming x de sıcaklıkları ve oyun performansı çok iyi bir model iptal etmene gerek yok. Arkadaşın bahsettiği modeller Mech ve Evoke. Anakartında 4+4 girişi var ama yine de güç kaynağını değiştirirsen güzel olur. Bu arada r5 3600'ün çarpan kilidi açık zaten belirli bir frekansa kadar OC yapabilirsin :D

Son düzenleme:
PSU daha iyi olabilirdi. Hepsini indirim zamanında aldığınızı düşünüyorum. Bu PSU o modelden çok daha kaliteli ve aynı fiyata satılıyordu. Neyse o da fena değildir.

Onun dışında kasa olarak da daha havadar bir kasa alınabilirdi. Bunun gibi.

Gerisi güzel.

Ekran kartı ise güzel ama daha iyisi alınabilir ve MSI'ın bazı RX 5700 serisi modellerinde
Gaming X serisi son çıkan modeli ve sorunsuz diye biliyorum.
PSU daha iyi olabilirdi. Hepsini indirim zamanında aldığınızı düşünüyorum. Bu PSU o modelden çok daha kaliteli ve aynı fiyata satılıyordu. Neyse o da fena değildir.

Onun dışında kasa olarak da daha havadar bir kasa alınabilirdi. Bunun gibi.

Gerisi güzel.
Önerdiğin kasa ile msi aynı ikisininde önü mesh değil yanları açık ikisininde önüne 3adet fan takılıyor tabi artı olarak önerdiğin fanlar kasada dahili geliyor. Açıkçası aynı gibiler geldi
Eğer iade etme şansın varsa attığım parçaları almanı öneririm çünkü kasa hava sirkülasyonu olarak iyi bir modele benzemiyor.

PSU olarak attığımı alman çok daha iyi olur çünkü o sisteme ileride çarpan kilidi açık bir işlemci takmak istersen 2 adet 4+4 CPU Pin girişi olan bir güç kaynağına ihtiyacın olacaktır PSU markasıda kalitelidir ondada
kafanda soru işareti kalmasın.

Bellek olarak soğutucusu olan en ucuz belleği alabilirsin eğer ışıklandırma istiyorsa Corsair iyidir sıkıntı çıkartmayacaktır.

Kasa:DARK DKCHGUARDIAN GUARDIAN 4 x 12cm Dual RGB Fanlı T-Glass ATX Oyuncu Kasa | En Ucuzu Akakçe
Ekran Kartı:Sapphire Radeon RX5700XT Nitro+ RGB 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Güç kaynağı:Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
SSD:
İşlemciyi yükseltmem bu şekilde baya uzun süre kullanırım ekran kartı msi gaming serisi tercihim kasa düşünülebilir power da kararsızım

Gaming X serisi son çıkan modeli ve sorunsuz diye biliyorum.

Önerdiğin kasa ile msi aynı ikisininde önü mesh değil yanları açık ikisininde önüne 3adet fan takılıyor tabi artı olarak önerdiğin fanlar kasada dahili geliyor. Açıkçası aynı gibiler geldi

İşlemciyi yükseltmem bu şekilde baya uzun süre kullanırım ekran kartı msi gaming serisi tercihim kasa düşünülebilir power da kararsızım
Bence attıklarımı alman daha iyi olur attığım ekran kartı MSI'dan frekans değerleri olarak çok daha iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı