3600 vs 5600X

BedelsizASKER

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
1.803
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
Nizamiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok basit bir soru soruyorum bakalım bilen olacak mı? Bu iki işlemciyi 1080p de Ultra'da 1650 Super 1660 1660 Super ve 2060 ile grafik tabanlı oyunlarda test edersiniz RDR2 Cyberpunk Valhalla gibi oyunlarda hangisi daha fazla FPS verir?
 

İşte aradığım yanlış cevap ne yazık ki bu durumun farkında olmayan senin gibi birçok kullanıcı var dostum.
İkisi de hemen hemen aynı FPS'yi verecektir. Zira her 2 işlemci de bu ekran kartlarını besleyecek düzeyde. FPS farkları genelde 2070'den ve sonrasında çıkar.

Hocam 10 numara açıklamışsın eline sağlık daha güzel açıklanamazdı.
 
Son düzenleme:
FPS farkı görebilmek için bu oyunlarda yüksek FPS verebilecek bir ekran kartına ihtiyacınız var. Ya da alternatif olarak ayarları düşürebilirsiniz. İşlemcinin tıkandığı sahneler içeriyorsa oyun, işte o zaman 5600x fark gösterecektir.
 
FPS farkı görebilmek için bu oyunlarda yüksek FPS verebilecek bir ekran kartına ihtiyacınız var. Ya da alternatif olarak ayarları düşürebilirsiniz.

FPS farkı görmek için açmadım hocam konuyu açıklığa kavuşturmak istedim bu sorunu elindeki kart güçlü olmadığı halde işlemci yükselten arkadaşlar var elindeki işlemci mevcut karta yetebilirken işlemci değişikliğine gidiyor daha iyi performans alacağını zannediyor aldığı değerler hoşuna gitmiyor yeni işlemci ile yanıp tutuşuyor duyuyor her yerden çok güçlü çok güçlü sonra alıyor bir bakıyor FPS'lerde değişme yok aynı. RTX 3060 da bu sorun patlak vermişti birçok oyunda aynı performanslar çıkarken 3-4 oyunda fark oluşuyordu 5600X diye çıldırdı sonra millet.
 
FPS farkı görmek için açmadım hocam konuyu açıklığa kavuşturmak istedim bu sorunu elindeki kart güçlü olmadığı halde işlemci yükselten arkadaşlar var elindeki işlemci mevcut karta yetebilirken işlemci değişikliğine gidiyor daha iyi performans alacağını zannediyor aldığı değerler hoşuna gitmiyor yeni işlemci ile yanıp tutuşuyor duyuyor her yerden çok güçlü çok güçlü sonra alıyor bir bakıyor FPS'lerde değişme yok aynı. RTX 3060 da bu sorun patlak vermişti birçok oyunda aynı performanslar çıkarken 3-4 ayında fark oluşuyordu 5600X diye çıldırdı sonra millet.

Ben değiştirdim 3600XT'den 5600X'e. Bu bir zannetme meselesi değil, daha iyi performans alıyorum. Herkesin oynadığı oyunlar ve ayarlar bir değil. Siz konuyu kendi fikrinizi pekiştirmek için açmışsınız anlaşılan.
 

Geri
Yukarı