Hocam voltajı 1.45'e kadar zorlayarak deneyebilirsiniz. Daha da olmuyorsa, nasip![]()
Hocam tavsiyem; 1.45V 3600Mhz CL16-18-18-58 denemen. Hata alırsan eğer; CL16 20 20-60 deneyebilirsin. Yine olmaz ise mecbur Mhz'den düşmen gerekecek. 3466Mhz felanPeki gecikme değerlerine ne girmem gerekiyor? Henüz PC'yi açamadım bile. Ya mavi ekran, ya da görüntü gitmiyor. Voltajdan mı, yoksa değerlerden midir sizce?
MHZ'den kaybetmeyi göze alırsanız CL değeri de düşecektir.
Hocam bu 1 die nedir böyle Hynix için böyle bir die yok normalde.Ryzen sistem kullandığınızı varsayıyorum. Typhoon Burner yazılımıyla belleğin hangi die olduğunu öğrenin. Ryzen Dram Calculator yardımıyla örnek değerleri girerek overclock yapın.
Hocam tavsiyem; 1.45V 3600MHz CL16-18-18-58 denemen. Hata alırsan eğer; CL16 20 20-60 deneyebilirsin. Yine olmaz ise mecbur MHz'den düşmen gerekecek. 3466MHz falan
3600 MHz CL19 muhtemelen pek iyi bir zar değildir. CL16 çalışacağına inanmıyorum. CL18-20-20-42 deneyerek başla. Hatta 18-22-22-46 dene ilk başta, öyle açılıyrsa ilk söylediğimi dene.
MHz kaybettiğinize değmiyor genelde emin olun CL14 falan olmadığı sürece 3200'e inmeye gerek yok.
gecikme testini nasıl yaptın ?Hocam bu 1 die nedir böyle Hynix için böyle bir die yok normalde.
B450M SH2 anakart kullanıyorum latency değerlerini girdiğim yerden bana voltaj değeri girdirmiyor nereden girmem gerkiyor bu voltaj değerlerini.
An itibarıyla CL16'a overclock yaptım gecikme süresi 61ns ye kadar düştü stres testlerini de yaptım şu anlık problem yok gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.