3600X B450 Chipset Anakart ile Yayın ve Overclock

epochN

Kilopat
Herkese selamlar. Ben yayın yapmayı düşünüyorum ve bunun içinde 3600X ve B450 chipsetli ( ASUS ROG STRIX B450-F/E Gaming ) bir anakart almayı düşünüyorum. İşlemciye OC yapmayı da düşünüyorum. Şimdi sorularım ise şu şekilde;

1-Bu anakartı aldığımda OC ve yayında ya da işlemci performansında bir problem yaşar mıyım? Stabil bir şekilde çalışır mı?

2-Elimde G.Skill Trident Z RGB LED 16 GB (2X8GB) 3200MHZ DDR4 RAM Fiyatı RAM'ler mevcut. Tam anlamıyla bu RAM'leri performans kaybı olmadan kullanabilir miyim? Bu RAM'lerin Bir de For AMD için olanları var. Elimdekiler For AMD değil ama AMD platformunda kullanabilir miyim 3200 MHz olarak.

3-X470 ile B450 arasında fazladan 3.1 USB port gibi özelliklerin yanı sıra kayda değer farklılıklar var mı? Var ise bu farklılıklar bana performans kaybı yaşatır mı? ( SLI Yapmayacağım )

4-BIOS güncellemesini yapıp sorunsuz şekilde 3600X takıp kullanmaya başlayabilir miyim?

5-AMD 3000 serisi için geliştirilen X570 anakartlarda 8+4 güç bağlantısı mevcut. X470 ve B450 anakartlarda ise 8'lik bir güç bağlantısı mevcut. Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi? Performans kaybına neden olur mu? B450 anakartlarda 3600X için güç beslemesi yeterli midir?

6-Elimde Cooler Master Hyper 212 Evo blok soğutucu var ve ben çift fan olarak kullanıyorum. Bunu AM4 soket olan bir anakarta sorunsuz bir şekilde takabilir miyim?

7-600W 80+ Bronze güç kaynağı oyun ve yayın için yeterli midir?

Son olarak anakart konusunda öneriye açığım. Bu anakartı önerir misiniz yoksa yerine önereceğiniz bir anakart var mı?
Aklıma takılan sorular bunlar. Bilen abiler kardeşler cevaplayıp aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkürler.
İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2600x işlemci, g.skill trident z rgb 16gb 3200mhz ramle b450-f gaming anakart kullanıyorum.
Ram'leri tam performansta işlemciyide dip 5 programıyla otomatik oc yapıp stabil 4.025GHz'de kullanıyorum.
Ayrıca 2060 ekran kartıyla 600w +80 psu yeterli oluyor.

2600x işlemci, g.skill trident z rgb 16gb 3200mhz ramle b450-f gaming anakart kullanıyorum.
Ram'leri tam performansta işlemciyide dip 5 programıyla otomatik oc yapıp stabil 4.025GHz'de kullanıyorum.
Ayrıca 2060 ekran kartıyla 600w +80 psu yeterli oluyor.
Araştırma yaparken VRM çok ısınıyor gibi birşey diyorlardı. Var mı peki böyle bi sorunu ?

İzniniz olursa, bu soruların güncel cevaplarını merak ediyorum. ASUS ROG STRIX B-450E almayı düşünüyorum, overclock yapılabilirliğini sorgulamak istiyorum. Açıkçası bu anakarta eşteğer AMD işlemci destekleyen bir kart önerinize de açığım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı