3600X CPB açık iken bilgisayar kapanıyor

shamil0v

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Nomad
Yaklaşık 4 aydır bilgisayarım yük altında kapanıyordu. Ağır bir süreç ardından sorunun sadece CPB (Core Boost Performance) açık iken olduğunu tespit ettim. İşlemcim 4.4 GHz'e kadar destekliyor ve potansiyelini kullanmak istiyorum fakat BIOS üzerinden CPB açtığımda bilgisayarım yük altına girdiğinde kapanıp yeniden açılıyor. PBO diye bir şey daha var fakat CPB ile olan farkını anlayamadım; belki sıkıntı ondadır. İşlemcimi bilerek X serisi aldım yüksek performans için, doğal olarak CPB açık kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kule tipi soğutucum var. Herhangi bir ısınma söz konusu değildir. Aldığım ilk 3-4 ay böyle bir sıkıntı yaşatmadı, birden başladı.

PSU modeliniz nedir?

CTR yapıp ekran görüntüsü atın.

PSU modeliniz nedir?

CTR yapıp ekran görüntüsü atın.
3 Farklı PSU'da denedim 1i Corsair diğer ikisi fsp olmak üzere. Şuan FSP500-60AHBC adlı PSU'yu kullanıyorum. Değerler CPB açık ve PBO kapalıyken böyle (boşta).

Dosya Ekleri

• resim_2021-02-19_153224.png
    resim_2021-02-19_153224.png
    192,1 KB · Görüntüleme: 56
Dediğim testi yapıp ekran görüntüsü atsanız iyi olur.

Bir de kapanmasının sebebi az çok belli gibi. 1.42V çok fazla bence.

Bir de kapanmasının sebebi az çok belli gibi. 1.42v çok fazla bence.

Çok oynuyor bazen 1.2 bazen 1.4 ekran görüntüsünde denk gelmiş. Ayrıca neden üç farklı uygulamada tüm değerler farklı? Birinde MHz 4.3 iken diğerinde 1.7 yazıyor. Burada bir gariplik var mı yoksa normal midir? Testi birazdan yapacağım. Diğer sistem bileşenlerim gerekirse imzamda bulunuyor.

Rehberde dediklerinizi birebir yaptım fakat ctr 2.0'a bastığımda birkaç saniye yuvarlak dönüyor mouse imlecinin orada fakat ekrana bir şey gelmiyor. Bilgisayarı aç kapa yapmalı mıyım?

Hocam aktif misiniz?

Son düzenleme:
Appdata/Local/A klasörünü silip tekrar deneyin.

Localin içinde sadece "NVIDIA corporation" adlı bir dosya var. Attığınız rehberin ingilizcesini okudum ve bazı anti-cheatleri kapatmam gerekiyormuş. Ayrıca dosyaları attıktan sonra CB20'yi bir ker çalıştırmam. Bunları göz ardı etmemiz bir sıkıntı çıkarmasına karşın yaptım fakat uygulama yine gelmiyor.

İyi, peki. CTR olmadan yapalım o zaman.

4.2 GHz 1.28V deneyin.
Hocam görev yöneticisinde ayrıntılarda şöyle bir şey gördüm uygulama çalışıyor fakat gözükmüyor sanırsam. Ayrıca nerden deneyeyim bilmiyorum ne yapacağımı.
resim_2021-02-19_171405.png

İyi, peki. CTR olmadan yapalım o zaman.

4.2 GHz 1.28V deneyin.
Ryzen Master üzerinden yaptım cpu-z üzerinden ve kendi 30 saniyelik testini yaptım max ısı 56 C oldu ve sorun çıkmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı