3600X için sıvı soğutma önerisi

S.Aslan

Picopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
MSI GTX 1660 Ti
Anakart
MSI x570 A-PRO
İşlemci
R5 3600x
Merhaba, bilgisayarım masaüstündeyken kapanmıyor fakat PUBG oynadığım sırada 10 dakika geçiyor ve birden küt yeniden başlatıyor sistemi, termal macunu yeni değiştirdim, sıcaklık değerlerine bakıyorum stabil gözüküyor belki sıcaklıktan dolayı yapıyor diye sıvı soğutma alacağım sorun neden kaynaklı? Çözüme ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• OCCT-20220817-234056-CPUOCCT.png
    231,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla error almışsınız. Overclock veya herhangi bir oynama var mı işlemcide ?

Hocam sorun çok fazla şeyden dolayı kaynaklanıyor olabilir MSI Afterburner ile oyun içinde sıcaklığınıza bakın eğer gerçekten sıcaklıktan dolayı oluyorsa sorun o zaman alın sıvı soğutma.

Hocam kasanızı ve bütçenizi belirtir misiniz?

Merhaba, öncelikle şu anda kullanmış olduğum kasa Corsair Carbide spec 02, bütçem ise 2000 TL civarı, termal macunu tam kıvamında sürdüm herhangi bir boşluk bırakmadan kendisi oturdu, fanlar ise tam bir şekilde oturuyor şu anda kullanmış olduğum PSU bu model, BIOS ayarlarından otomatik olarak yapılan o.c profilini açtım kendisi 4.25 GHz sabitliyor.

Kule tipi olarak fuma 2, ID-Cooling SE 224 XT. Sıvı soğutma olarak da kendi kullanmış olduğum Corsair H100X öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…