3600X işlemci sıcaklığı stabil değil

Daha fazla  
Geçenlerde 3600X ve B450 PRO Max anakart taktırdım. 3600X'in üzerinde Xigmatek Aurora 240mm sıvı soğutma mevcut.

BIOS sıcaklık değerlerim 30 dereceyi geçmiyor ve sabit. Fakat masaüstüne geldiğimde sıcaklık değeri hiç stabil değil. 1 saniyede 45'den 55-60A fırlıyor. Bilgisayarcı bu sorunun çözümünün temiz format olduğunu söyledi. Çünkü anakart veya işlemcide sıkıntı varsa bu sıcaklık oynamaları BIOS'da da olur muş. Sizce bunun ekstra bir sıkıntısı olabilir mi yoksa bilgisayarcının dediği doğru mu arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçenlerde 3600X ve B450 PRO Max anakart taktırdım. 3600X'in üzerinde Xigmatek Aurora 240mm sıvı soğutma mevcut.

BIOS sıcaklık değerlerim 30 dereceyi geçmiyor ve sabit. Fakat masaüstüne geldiğimde sıcaklık değeri hiç stabil değil. 1 saniyede 45'den 55-60A fırlıyor. Bilgisayarcı bu sorunun çözümünün temiz format olduğunu söyledi. Çünkü anakart veya işlemcide sıkıntı varsa bu sıcaklık oynamaları BIOS'da da olur muş. Sizce bunun ekstra bir sıkıntısı olabilir mi yoksa bilgisayarcının dediği doğru mu arkadaşlar?
Oc yaptın mı?

Hayır yapmadım. Pek anlamam öyle işlerden.
BIOS üzerinden CPB’yi kapatıp tekrar dener misiniz?
Kapattığımda düzeldi. 39-41 arasında gidip geliyor. Çok teşekkür ederim. Peki önerir misiniz CPB açık bırakmayı? Ben render işleriyle uğraşacağım ondan dolayı açık mı olması daha sağlıklı olur yoksa kapalı mı?
CPB yüzünden anlık tekli çekirdeği voltaj verip boostladığı için öyle oluyor. Masaüstünde 45-60 arası takılabiliyor ama oyunda da o derecelerde takılıyorsa sorun yok.
Evet dediğinizde haklıymışsınız. Kapattığımda 39-41 arasında sabitlendi. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Son düzenleme:
Sıvı soğutucun da varken bence biraz OC yap, en azından işlemcinin stok haldeyken çıktığı Max voltajdan Max frekansa bir OC yap, voltaj dalgalanmasından sıcaklığın ani inip çıkması normal ama sıvı soğutucun varmış o kafamı karıştırdı, stress testi yap AIDA64'ten sıvı soğutucuyla stok haldeyken 70 dereceyi geçmemen gerek başka bir sıkıntı yoksa, stress testi yaptığında sıcaklıklar çok yüksek çıkıyorsa bir 10 dakika yap en az, o zaman sorunun işlemci kaynaklı olmadığını anlarız, termal macun ya da soğutucunun işlemciye temas eden yeri düzgün takılmamış derim ya da radyatörü dışarıya ısı verecek şekilde değil ısıyı içeriye alacak şekilde bağlamışsın diye yorum yapabilirim :)

Sıvı soğutucun da varken bence biraz OC yap, en azından işlemcinin stok haldeyken çıktığı Max voltajdan Max frekansa bir OC yap, voltaj dalgalanmasından sıcaklığın ani inip çıkması normal ama sıvı soğutucun varmış o kafamı karıştırdı, stress testi yap AIDA64'ten sıvı soğutucuyla stok haldeyken 70 dereceyi geçmemen gerek başka bir sıkıntı yoksa, stress testi yaptığında sıcaklıklar çok yüksek çıkıyorsa bir 10 dakika yap en az, o zaman sorunun işlemci kaynaklı olmadığını anlarız, termal macun ya da soğutucunun işlemciye temas eden yeri düzgün takılmamış derim ya da radyatörü dışarıya ısı verecek şekilde değil ısıyı içeriye alacak şekilde bağlamışsın diye yorum yapabilirim :)
Ben OC işlerinden hiç anlamam. Pc'yi bozarım diye hiç o toplara girmedim. İhtiyacım da pek yok gibi. Eğer render işlerinde beni zorlarsa yapmam daha mantıklı değil mi? Ayrıca ileri saatlerde stress testi yapıp size geri döneceğim. Teşekkür ederim

Bu doğal bir durummuş @Shimada Sensei sağ olsun ben de ilk başta korkuyordum da sorun yokmuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı