Prime 95 ile small fft testi yapın hocam iş yapacaktır. 15 dakika yeterli olacaktır ancak tam sıcaklık istiyorsanız 25 dakika idealdır. P95 fazla zorladığı için çok fazla kalmayın
Araştırdım fakat güzel faydalı bir rehber bulamadım mutlaka sizinle bu konuda rehber hazırlayıp diğer insanlara yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum. .
Araştırdım fakat güzel faydalı bir rehber bulamadım mutlaka sizinle bu konuda rehber hazırlayıp diğer insanlara yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum. .
Bende Gigabyte anakart bulunmadığından benim göstererek yapmam zor eğer siz yapabilirseniz ben size yardımcı olabilirim. DC verirseniz sizinle oradan haberleşebiliriz isterseniz.
Anakart için manual OC isteyenlere olabilir hocam. Ancak sizde çalışan değer herkeste çalışmaz bu biraz şans işi özellikle silikon kalitesi. Ben de o şanssızlardanım işte. 1.35V de 4.1GHz olan çöp torbası bir 2700x ile oturuyorum öyle...
Anakart için manual OC isteyenlere olabilir hocam. Ancak sizde çalışan değer herkeste çalışmaz bu biraz şans işi özellikle silikon kalitesi. Ben de o şanssızlardanım işte. 1.35V de 4.1GHz olan çöp torbası bir 2700X ile oturuyorum öyle...
Bende Gigabyte anakart bulunmadığından benim göstererek yapmam zor eğer siz yapabilirseniz ben size yardımcı olabilirim. DC verirseniz sizinle oradan haberleşebiliriz isterseniz.
Hocam biosa girmeyi deneyin. Eğer hiç tepki alamıyorsanız kasanın reset switchini bios pilinin yanındaki pinlere takıp güç kaynağını kapatın. Arrından güç tuşuna 5 saniye basılı tutun ve reset tuşuna 20 saniye basılı tutun. Sonrasında reset swtichi eski yerine getirip gücü açın ve kasayı açıp başlatın. Bios sıfırlanmış olacaktır. Ardandan ram ayarlarınızı eski haline getirin ve dediğim gibi CTR testi yapın. Öyle bodoslama dalmak 3. nesil ryzen için gereksiz... En başında demiştim ama olsun