3600X RX 5700 XT sistem uyumlu mu?

SosuyoBoyuSama

Femtopat
Selamlar.
PC topluyorum, ilk defa olduğu için uyumluluk olarak pek bir bilgim yok. Şu parçaları alacağım:
İşlemci: Ryzen 3600X.
Anakart: ASUS TUF GAMING B550-PLUS AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4600MHz (OC) M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar.
Ekran kartı: ASUS RADEON™ TUF 3 RX 5700 XT GAMING OC 8GB GDDR6 256Bit DX12 AMD Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen Uyumlu RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
CPU soğutucu: COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 (120MMX2) RGB LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar.
Kasa: Aerocool Airhawk Duo Cam Yan Panel 2x20cm Ön, 1x12cm Arka Adreslenebilir Duo RGB Fanlı 3.0 Pencereli Oyuncu Kasası | Teknobiyotik.
PSU: Seasonic FOCUS PLUS 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-650FX) | Teknobiyotik.
Monitör: AOC 31,5.
HDD: Seagate 2TB 7200.
SSD: Samsung 970 Evo 250 GB.

Güç kaynağım yeterli midir? OC yapmayacağım ama 650W sanki düşük gibi geldi, bütçemide arttıramıyorum.
31.5" 2K'da pixel sayılır mı? 27" 1080P'de öyle oluyormuş galiba.
Uyumlu mudur parçalar?
Soğutma yeterli midir? Kasama sığar mı? İzmir'de yaşıyorum ve buralar çok sıcak, soğutamam diye tedirgin oldum.
Bir de SSD' mi yanlışlıkla elimden masama düşürdüm, kırılmış mıdır?
Teşekkür ediyorum herkese!

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Güç kaynağı olarak bu modeli alın. Kaliteli bir modeldir ve daha ucuzdur. İşinizi görür.

• O ekran kartını almayın. Aşırı ısınma sorunu var. Bu sıcaklarda 85-90 derece arasını görebilirsiniz. Onun yenilenmiş hali EVO olarak geçiyor. Alacaksanız onu alın veya farklı bir model 5700 XT alın.
  • Bellekleriniz normalden biraz daha pahalı. Bütçe sıkıntınız varsa ve eğer görsellik çok önemli değilse 3600 MHz CL18 bellek alabilirsiniz. Performans olarak aşırı bir fark yok. Biraz daha ucuza bulursunuz.
  • Kasanız normalde 358 mm ekran kartı uzunluğu destekliyor. Hemen hemen bütün ekran kartları sığar. Sıvı soğutmayı yukarı takacaksanız sorun olmaz ama eğer öne takacaksanız ölçüm yapmanız lazım. Bu uzunluğun bir kısmı soğutucu radyatör ve fan ile kaplanacak. O yüzden ekran kartınız sığar mı sığmaz mı bilmiyorum. Uzunluğuna bakmanız lazım.
  • Monitör konusunda bilgim yok. SSD'nin dışında bir kırık, çatlak görünmüyorsa sorun olacağını zannetmiyorum.

• Güç kaynağı olarak bu modeli alın. Kaliteli bir modeldir ve daha ucuzdur. İşinizi görür.

• O ekran kartını almayın. Aşırı ısınma sorunu var. Bu sıcaklarda 85-90 derece arasını görebilirsiniz. Onun yenilenmiş hali EVO olarak geçiyor. Alacaksanız onu alın veya farklı bir model 5700 XT alın.
  • Bellekleriniz normalden biraz daha pahalı. Bütçe sıkıntınız varsa ve eğer görsellik çok önemli değilse 3600 MHz CL18 bellek alabilirsiniz. Performans olarak aşırı bir fark yok. Biraz daha ucuza bulursunuz.
  • Kasanız normalde 358 mm ekran kartı uzunluğu destekliyor. Hemen hemen bütün ekran kartları sığar. Sıvı soğutmayı yukarı takacaksanız sorun olmaz ama eğer öne takacaksanız ölçüm yapmanız lazım. Bu uzunluğun bir kısmı soğutucu radyatör ve fan ile kaplanacak. O yüzden ekran kartınız sığar mı sığmaz mı bilmiyorum. Uzunluğuna bakmanız lazım.
  • Monitör konusunda bilgim yok. SSD'nin dışında bir kırık, çatlak görünmüyorsa sorun olacağını zannetmiyorum.
Stoklarda varsa gideceğim zaman Nitro + alacağım eğer yoksa MSI Gaming X. MSI Gaming X sorun var mıdır?
Teşekkür ediyorum, başka sorum kalmadı😀

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı