esyolal
Decapat
Daha fazla
Merhabalar, arkadaşımın bilgisayarına 2 hafta önce format attık. Öncesinde de ara ara mavi ekran problemi yaşadığını ancak sorun olmadığını söylüyordu. Çok nadir oluyormuş. Microsoft'tan indirdiğimiz Media creation tool ile Windows 10 isosunu flash belleğe yazdık. Kuruluma başladık, Windows'un kurulacağı diski seçtik ve Windows'un dosyaları kopyalaması esnasında mavi ekran hatası aldık. Birkaç kere daha denediğimizde de bu şekilde oldu. Sorunun donanımsal olabileceğinden kendi bilgisayarımdaki RAM'lerle, ekran kartıyla testini yaptım. Farklı RAM slotlarını denedim. Ekran kartını farklı PCI-e slotuna takıp test ettim. Bios güncellemesi de yaptım. Ancak tüm testlerde de aynı sorun(mavi ekran) meydana geldi. Ssdye kurulum yapacaktık Hdd ile deneyelim dedik. Onda da aynı sorun oldu. Kendi bilgisayarımdan Windows kurup arkadaşımın makinasında test yapıp da denedim. Ancak onda da Windows'ta 2-3 dk. durunca mavi ekran almaya başladık. Test etmediğimiz anakart ve işlemci kalmıştı. Anakartı arkadaş Vatan Bilgisayar'ın servisine yolladı. Bugün itibarıyla teslim aldık. Ancak servis bir sorun bulamamış. Arkadaş anakartı tekrar kurup test yaptığında yine aynı sorunla karşılaştı. Yani işin içinden çıkamadık bir türlü
geriye bir tek işlemci kalıyor. O da servis testlerini düzgün gerçekleştirmişse eğer... İşlemcide problem olabilir mi? Veya problem neden kaynaklanır sizce? Yardımcı olursanız sevinirim 
En son kurulum yapabildiğimizde Windows minidump dosyalarını oluşturmuş. Onları da şuraya bırakayım;
drive.google.com
*Anakart: MSI X570-A PRO.
*Işlemci: AMD Ryzen 3600X.
*Ekran kartı: ASUS GTX ROG STRIX 1060 6 GB.
*RAM: Ballistix Crucial 16 GB 3000 MHz RAM.
*PSU: Corsair VS650 650W 80+
*SSD: Samsung 970 Evo Plus 250 GB.
En son kurulum yapabildiğimizde Windows minidump dosyalarını oluşturmuş. Onları da şuraya bırakayım;
MiniDump – Google Drive

*Anakart: MSI X570-A PRO.
*Işlemci: AMD Ryzen 3600X.
*Ekran kartı: ASUS GTX ROG STRIX 1060 6 GB.
*RAM: Ballistix Crucial 16 GB 3000 MHz RAM.
*PSU: Corsair VS650 650W 80+
*SSD: Samsung 970 Evo Plus 250 GB.
Son düzenleme: