Hay öyle bilgisayaracılara! Bir tane de benim Babam'ın tanıdığı vardı Laptop'a sürekli Windows 10 crack kurardı ve babama "Abi çocuk sakın değiştirmesin bu bilgisayar anca böyle çalışır" diyordu. Bunların hepsi birleşip korsan yaymaya çalışıyorlar herhalde. Sonradan araştırıp öğrendim de Korsan'ın ne kadar yanlış olduğunu öğrendim. Laptop'a Linux Pardus kurdum. 2 senedir herhangi bir donma vb. görmedim
. Sonradan anladım ki Korsan'ı hayatımdan çıkardığımda eski bilgisayarlarımda uğraştığım tüm sorunlara sebep olduklarını geç de olsa anladım
.
Öncelikle bilmediğiniz için sizi yargılamıyorum ve eğer korsandan kurtulmak istiyorsanız OEM Key satın alabilirsiniz ama oyunları da aynı şekilde korsan oynamamanızı önereceğim çünkü korsan oyunlarda her zaman olmasa da zararlı yazılımlar içeriyor. Hele ki " Belli başlı sayfalar var bunlardan indirirsen bir şey olmaz " diyenlere itibar etmemeniz gerekiyor
.
İlk önce yapmanız gereken Windows 10 temiz kurulum yapın, daha sonra da OEM Key araştırabilirsiniz. OEM Key sitesi öneremiyorum çünkü bazıları güvenilir olmuyor. O yüzden kendiniz dikkatlice araştırıp o şekilde almanız gerekiyor. Belki GittiGidiyor veya Hepsiburada'dan bakabilirsiniz ama ben oyunfordan almıştım ve 2 senedir hiçbir sorun çıkartmadı. Ha bunları da gidip bilgisayarcıya sormazsınız umarım
. Sorarsanız da kesin " ne gerek var abi ya kur crack hiçbir şey olmazzzz" diyecektir
.
Bu arada benim aldığım 60TL civarı bir OEM Key'di. Araştırmalarımdan sonra 60TL ve üzeri OEM Key'ler almaya özen göstermeni öneririm. Bazıları 10 TL ile kazık atmaya çalışabilir.