3600X ve 2070 Super sistem toplama

Bütçe
10.000-11.000 TL

Anillelele

Megapat
Daha fazla  
Aklımda yukarıda yazan parçalar var. Ekran kartı konusunda kararsız kaldım, hangisi daha avantajlı hangisi daha dezavantajlı net bir bilgim yok, ayrıca kasa ve anakart önerisine ihtiyacım var. Anakart bana ileride sıkıntı çıkartmayacak ve üzerinde rahat parça değişimi yapabileceğim ileriye dönük bir anakart olmasını istiyorum. Toplam bütçe 10.000-11.000 civarı.

Yerleşik WIFI ve Bluetooth olması gerekiyor mu Ana kartta. X570 Gigabyte UltrA, x570 AORUS PRO tercih edilebilir. ileriye dönük dediğiniz için, o PSU olmaz. Çoğu ana kart özellikle X570'lerin iyileri, 8+8 , 8+8 power girişli. Sizin seçtiğiniz uymuyor. FSP, Seasonic, Sharkoon, Corsair modellerinde çift CPU power girişli var.

Gaming Z Trio, en iyi ve kaliteli silikona sahip 2070S GPU'sunu içerir. En yüksek OC potansiyeline sahip 2070S'dir.

Bence almaya değmez ancak tercih meselesi. Boş Golf yerine full+full dolu Polo almak gibi bişi (tam olmasa da). 6150TL'e bu var ve yazmadan duramadım. Gaming Z Trio kesinlikle alınır çünkü en iyi 2070S.

PSU olarak alternatifleri yazayım; 1 / 2

Kasalar; 1 / 2 / 3 / 4 / *5*

Anakart; Bileşen kalitesi ve gücü olarak; X570 AORUS Elite

NOT: Depolama yazmamışsınız ve sormamışsınız.

Yerleşik WIFI ve Bluetooth olması gerekiyor mu Ana kartta. X570 Gigabyte UltrA, x570 AORUS PRO tercih edilebilir. ileriye dönük dediğiniz için, o PSU olmaz. Çoğu ana kart özellikle X570'lerin iyileri, 8+8 , 8+8 power girişli. Sizin seçtiğiniz uymuyor. FSP, Seasonic, Sharkoon, Corsair modellerinde çift CPU power girişli var.
WI-FI ve Bluetooth ihtiyacım yok ondan dolayı yazmadım.Önerileriniz için teşekkür ederim.
Gaming Z Trio, en iyi ve kaliteli silikona sahip 2070S GPU'sunu içerir. En yüksek OC potansiyeline sahip 2070S'dir.

Bence almaya değmez ancak tercih meselesi. Boş Golf yerine full+full dolu Polo almak gibi bişi (tam olmasa da). 6150TL'e bu var ve yazmadan duramadım. Gaming Z Trio kesinlikle alınır çünkü en iyi 2070S.

PSU olarak alternatifleri yazayım; 1 / 2

Kasalar; 1 / 2 / 3 / 4 / *5*

Anakart; Bileşen kalitesi ve gücü olarak; X570 AORUS Elite

NOT: Depolama yazmamışsınız ve sormamışsınız.
Depolama m.2 ssd ve hdd düşünüyorum hali hazırda aklımda 1-2 model mevcut ondan dolayı yazmadım. Size de önerileriniz ve aktardığınız bilgiler için teşekkür ederim.

WI-FI ve Bluetooth ihtiyacım yok ondan dolayı yazmadım.Önerileriniz için teşekkür ederim.

Depolama m.2 ssd ve hdd düşünüyorum hali hazırda aklımda 1-2 model mevcut ondan dolayı yazmadım. Size de önerileriniz ve aktardığınız bilgiler için teşekkür ederim.
Bütçe dahilinde net önerim, 500GB Nvme en az;
970EVO alınamıyorsa, SX8200PRO veya MP510.
HDD: ST2000DM008

İşlemci: 3600X

Anakart: Tomahawk MAX

RAM: Trident Z 3600MHz

Ekran kartı: Zotac 2070 SUPER

Depolama: 500GB 970 EVO

PSU: Sharkoon 650W GOLD ZERO

Kasa: One Eclipse

9.400TL tutuyor. Tercihen daha epik bir kasa alabilirsiniz. Tercihen X570 (bence gereksiz) alabilirsiniz. Belki yayın yaparım dersiniz veya render işiniz vardır; işlemciyi 3700X'e yükseltebilirsiniz. Tercihen 2TB HDD ekleyebilirsiniz veya Nvme'i direk 1TB'e çıkarabilirsiniz. Veya sadece 9400TL üzerine 1700TL daha bütçe çıkarsanız 2080S alabilirsiniz.

2K oyun icin R5 3600 de yeterlidir. 1080P icin 3600X oneririm.

NOT: Linkler dun duzgundu, bugun stok kalmamis olabilir. Bakamadim, uyumak uzereyim :)

İşlemci: 3600X

Anakart: Tomahawk MAX

RAM: Trident Z 3600MHz

Ekran kartı: Zotac 2070 SUPER

Depolama: 500GB 970 EVO

PSU: Sharkoon 650W GOLD ZERO

Kasa: One Eclipse

9.400TL tutuyor. Tercihen daha epik bir kasa alabilirsiniz. Tercihen X570 (bence gereksiz) alabilirsiniz. Belki yayın yaparım dersiniz veya render işiniz vardır; işlemciyi 3700X'e yükseltebilirsiniz. Tercihen 2TB HDD ekleyebilirsiniz veya Nvme'i direk 1TB'e çıkarabilirsiniz. Veya sadece 9400TL üzerine 1700TL daha bütçe çıkarsanız 2080S alabilirsiniz.

2K oyun icin R5 3600 de yeterlidir. 1080P icin 3600X oneririm.

NOT: Linkler dun duzgundu, bugun stok kalmamis olabilir. Bakamadim, uyumak uzereyim :)
Tekrardan çok teşekkür ederim.Önerilerinizi sistem alırken dikkate alacağım ayrıca render vs önderisi de gayet yerinde Grafik öğrencisiyim kullanıyorum değerlendirilebilir.İyi geceler dilerim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı