3700 TL'ye i5 4690K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

gestube

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, şöyle bir PC topladım. Bu beni GTA V, ağır modlu Skyrim, Battlefield 4 gibi oyunlarda ultra ve high ayarlarda 60FPS'de oynatır mı? Bütçe 3700 TL, monitöre gerek yok.

qOR4lTI.png

www.vatanbilgisayar.com: MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı 1329TL

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html 174TL

http://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-75-gaming-usb-30-led-fanli-midt-atx-siyah-kasa.html 122TL

www.vatanbilgisayar.com: Corsair 16Gb (2X8Gb) Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Kit Ram - Vatan Bilgisayar 0 TL(Bedava alabileceğim, nasıl olduğunu sormayın ama illegal bir şey yok merak etmeyin.)

www.vatanbilgisayar.com: SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 550W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar 216TL

www.vatanbilgisayar.com: Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar 743TL

www.vatanbilgisayar.com: 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB) - Vatan Bilgisayar 373TL

www.vatanbilgisayar.com: Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar 310TL

www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar 159TL

Toplam: 3431TL

Bu sistem nasıl olmuş arkadaşlar, parçalar uyumlu mu? Ekran kartını ve işlemciyi O.C yapabilir miyim? Bir de ucuz, ele oturan klavye ve mouse önerir misiniz? O.C yapamıyorsam, anakartı değiştirmek isterim(O.C yazıyor ama ekran kartını da yapmak istediğim için, emin olamadım).

Eğer çok yanlış topladıysam, 3700TL bütçeye hem işlemci hem de ekran kartını overclock yapabileceğim, monitörsüz bir sistem toplar mısınız? Bir de klavye ve mouse olan.(3700 bütçe dedim ama bunlar indirimsiz fiyatlar olduğu için, indirimli zamanda bütçeye sığar.)

Dolar'ın fiyatı düşünce ve indirim zamanında almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı Zalman Z3 Plus yaparsanız mükemmel bir sistem olabilir. Ayrıca harddisk olarak Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM daha doğru bir seçim olabilir.
Zalman kasalara Hyper 212 EVO sığmıyor ne yazık ki. Hyper 212 sığan bir kasa veya Zalman Z11'e(Z3'e göre daha şık gözüktü gözüme, biraz daha pahalı ama) sığacak kaliteli ama 212 EVO fiyatına yakın bir soğutucu önerebilir misiniz? Teşekkürler. Ha bir de Seagate ve WD arasında ki farklar nelerdir? Ben çok fazla göremedim ama Seagate Barracuda biraz daha pahalı.

İşlemciye ve ekran kartına OC işlemi uygulayabilirsiniz.
Teşekkürler hocam. CPU'da kaç ghz'e ulaşırım?

Bu bütçeye o anakart zayıf kalmış gibi. Ram'leri 8 GB yapıp anakartı MSI Gaming 5 ve ya ASUS PRO GAMER ile değiştirebilirsiniz.
Onu düşündüm de bunu yapmak 16GB ram'den daha iyi bir performans sağlar mı?(Sizin dediğiniz gibi yaparsam ileride 16 GB'ye yükseltmek için 4 ram slotunu da kullanmam gerekecek. Şimdiden 2x8 olarak almak daha mantıklı gibi geldi. Hele ki CPU ve GPU'yu son seviye OC yapmayacağım için.) Ayrıca dediğim gibi Skyrim'i ağır modlayacağım ki 8'den fazla ram rahatlıkla gerekir.

O sisteme gtx 980 iyi gider.
Valla 3700(bir de 600 TL bir şey alabileceğimiçin 4300TL, ama bu 600'ü bir çok parçaya bölemem, tek bir şeyde kullanmam lazım.) bütçeye ben GTX 980 sığacak kadar iyi bir kasa toplayamadım. Toplarsam da OC yapabilecek bir işlemci sığar mı emin değilim. 980 ler 2000TL civarı sonuçta. Ancak toplayabilirseniz görmek isterim.

@FurkanBektaş Biraz fazla soru soruyorum ama bana birde içine 212 EVO(Zalman kasalara sığmıyor) sokabileceğim bir kasa veya Zalman Z11'in içine koyacağım, oc yapmaya ideal, çok pahalı olmayan bir işlemci soğutucusu söyleyebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı