3700X için X570 şart mı?

B450 alabilirsiniz. 3700X ile sorun yaşayacağınızı sanmam. Daha dün B450M Mortar Max ve R7 3700X siparişi verdim. Yalnız VRM kalitelerini araştırın. B450 Tomahawk Max önerebilirim. MSI dışında diğer markaların B450 anakartları oldukça kötü. MSI'da da Max modellerini almaya özen gösterin.

X570'te ise Asus TUF Gaming X570-Plus önerebilirim.
 
Anakartta soket tipi boyutu soğutması vs dışında benim için önemli olan tek şey ses kartı veya ses adaptörü ne dendiğini şuan bilmiyorum.
Ayrıca, X570 veya X470 almam için sebepler nelerdir,b450 alırsam ne gibi eksiklikler yaşarım diğer iki anakart yerine ?
 
Bilmiyordum bunu. Ama Z270 Gaming M3 1151 soket anakartım için 9900K işlemciyi oyun için kullanabilirim, değil mi? Peki bir - iki sene sonrasında 1151 soketi olan anakartımda, o yeni işlemcileri kullanamayacak mıyım?
Hayır. 9 serisi için en az Z370 gerekli.
Konu sahibi için ise 3700X'in güç tüketimi çok fazla olmadığı için rahatlıkla B450 anakart alabilirsiniz ama dandik olmamak şartıyla. En iyi VRM'e sahip anakart listesini aşağıya atiyim ve ona göre tercihinizi yapın.
Ekleme olarak B450 Tomahawk ve Tomahawk MAX bazı X470'lerden bile daha iyi. MSI güzel iş çıkarmış.

vrm.png


Kaynak: Reddit
 
Hayır. 9 serisi için en az Z370 gerekli.
Konu sahibi için ise 3700X'in güç tüketimi çok fazla olmadığı için rahatlıkla B450 anakart alabilirsiniz ama dandik olmamak şartıyla. En iyi VRM'e sahip anakart listesini aşağıya atiyim ve ona göre tercihinizi yapın.
Ekleme olarak B450 Tomahawk ve Tomahawk MAX bazı X470'lerden bile daha iyi. MSI güzel iş çıkarmış.

Eki Görüntüle 458623

Kaynak: Reddit
bu kaynak ne bilgiler veriyor bize,vrm nedir mesela veya anakartların altlarında yazan 6x2 5x2 vs nedir ?
 
bu kaynak ne bilgiler veriyor bize,vrm nedir mesela veya anakartların altlarında yazan 6x2 5x2 vs nedir ?
VRM, İşlemcinize gerekli gücü sağlayan bileşendir. PSU'dan çıkan güç VRM'lerde dengelenerek yani 105W çekiyor ise işlemciniz 105W'yi işlemcinize iletmekte görevli olan şeyler yani Voltage Regulator Module. Ne kadar kaliteliyse ve kaliteli soğutulursa işlemciniz o kadar dengeli çalışır. 6x veya 4x gördüğünüz de VRM'lerin sayıları. Sayı ne kadar artarsa işlemciye gelecek güç VRM'ler arasında dağılıp VRM'lere az yük bindirerek daha az yorularak işlemciye güç sağlar. Dediğim gibi kalitesi de önemli soğutulması da önemli. Mesela B450 Tomahawk anakart soğutmada da çok başarılı. .
 
teşekkür ederim,peki sizce pcie4 destekli anakart almalı mıyım,bundan 4 yıl sonra mesela rtx 4000 serisi kartlar çıktığında ortalama 4070 gibi bir ekran kartını pcie3 e taktığımda darboğaz yaşar mıyım? Çünkü muhtemelen 3-4 sene sonra sadece gpu değiştirmeyi düşünüyorum,3700x beni götürecektir sanıyorum.
 
Geleceğin ön gürüsünü yapamam ama şuan RX 5700 XT kartlar PCI 4.0'a takılınca 3.0'a göre 1 FPS fark ediyor. Evet sadece 1 FPS. Onun dışında PCI 4.0 kullanan SSD'ler de çıkmaya başladı 5000 gibi okumaya sahipler fakat çok ısınıp hız düşürdükleri için şuan pek kullanılmaya uygun değil bence. Açıkcası paranız varsa tabii ki X570 alın ama yoksa da zorlayıp X570 almaya değmez en azından şuan için.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı