3700X ile 5900X arasında ne kadar fark vardır?

muhtar 55

Hectopat
Daha fazla  
3700X işlemci kullanıyorum ve 5900X işlemci siparişi verdım. Benım bilgisayarda sadece yaptığım tek işlem oyun oynamak. Bu yuzden monitör 4K 144 Hz ekran kartı ıse 6900 XT bu nedenle sadece işlemciden işlemciye YouTube'da videolarda 14-20 FPS fark var. Ben sımdı bu işlemciyi sisteme taktıgımda otomatıkmen 3700X işlemcime göre 14-20 FPS fazla mı alacagım oyunlarda? Bir de 6900XT 3080'e gore gercekten ıyı mı? Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
3700X işlemci kullanıyorum ve 5900X işlemci siparişi verdım. Benım bilgisayarda sadece yaptığım tek işlem oyun oynamak. Bu yuzden monitör 4K 144 Hz ekran kartı ıse 6900 XT bu nedenle sadece işlemciden işlemciye YouTube'da videolarda 14-20 FPS fark var. Ben sımdı bu işlemciyi sisteme taktıgımda otomatıkmen 3700X işlemcime göre 14-20 FPS fazla mı alacagım oyunlarda? Bir de 6900XT 3080'e gore gercekten ıyı mı? Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
Şuan piyasadaki benim bildiğim tek çekirdek performansı en yüksek işlemciyi almışsın. Alacağın fps farkı oyundan oyuna değişir. %10-15 fark görebilirsin kabaca. Ama oyunları 4k oynayacaksan bu fark çok daha az olabilir çünkü yük ekran kartına daha fazla binecek.

genelde 6900XT ile oynanan oyun testlerinde işlemci kullanımı %20-%30 olarak değişiyor 5900X'de. Yani pek bir değişim olacağını zannetmiyorum. En fazla 5-10 FPS. Ama zaten ekran kartın en iyi ekran kartı o zaman işlemciyi de ona uygun alman lazım.

Edit: Şimdi hatırladım Smart Memory Access diye bir teknolojisi var AMD'nin 6. nesil ekran kartı ile 5. nesil işlemci kullandığın zaman kullanabiliyorsun bu teknolojiyi, FPS'i ekstra 10 FPS arttırıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı