3700X ve Zalman N3 kasa için sıvı soğutma önerisi

karabüklü78

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler herkese;
Yakın bir büyüğüme sistem toplamaktayız, toplayacağımız sistemi ofis için hazırlıyoruz. 3700X işlemci satın aldık ve bu işlemciye bir adet sıvı soğutma takmak istiyoruz (hiç overclock yapılmayacak). Lakin şöyle bir problemimiz var; sistemi aldığımız kişi CD sürücü istediği için, CD sürücü desteği olan Zalman N3 kasayı tercih ettik.
Kasa:https://www.hepsiburada.com/zalman-n3-midi-tower-bilgisayar-kasasi-psu-yok-pm-HB00000P4880
Kasaya MSI Core Frozr L düşünüyoruz fakat alacağımız kişi RAM slotlarının 4'ünü birden dolduracağı için, tercih edeceğimiz RAM'lerde büyük profilli olacağı için bu hava soğutmanın'da fanı RAM slotunun ilkini kapatıyor. Kasaya sıvı soğutma düşünüyorum 120Mm'lik veya 240Mm'lik bir sıvı soğutma aldığımızda kasanın üst tarafında yer alan fan yuvalarına takabilir miyim acaba? Çünkü kasanın internet sitesinde 240Mm'lik soğutucu için ön tarafa monte edin diyor, 120Mm'lik bir soğutucu işimizi görür mü? Ben bu 3 tane 120Mm'lik soğutucu model arasında kaldım. Bu üç Model'den hangisini tavsiye edersiniz acaba?

Dediğim gibi arkadaşlar, 120Mm'lik bir soğutucu, 3700X ile (hiç overclock yapılmayacak) başa çıkabilir mi veya 240Mm'lik bir soğutucu mu almam gerekir ve eğer 240Mm'lik bir soğutucu alsam kasanın üst tarafında bulunan fan yuvalarına monte edebilir miyim? 800 TL'ye kadar bütçe ayırabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

120 mm sıvı soğutma alınmaz. RAM'lere çarpmasından korkuyorsanız Arctic Duo alın.

Ayrıca tam sisteminizi yazın.

Hocam kasanın CPU soğutucu desteği 155mm. Arctic Duo 157mm yüksekliğe sahip. Sistemi toplama aşamasındayız. Şu an sadece anakart, işlemci ve kasa var elimizde satın aldığımız parçalar içerisinde.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F GAM.WIFI AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4600MHz(OC) Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bence normal, yani CD sürücüsü olmayan bir kasa alıp, harici CD sürücüsü takın.

Kasayı satın aldık, almasaydık bu dediğiniz tam olarak aklımdaydı.

Hocam kasanın CPU soğutucu desteği 155mm. Arctic Duo 157mm yüksekliğe sahip. Sistemi toplama aşamasındayız. Şu an sadece anakart, işlemci ve kasa var elimizde satın aldığımız parçalar içerisinde.
Anakart: Amazon.com.tr
Dostum kasayı iade etme şansınız var ise bence iade edip harici CD sürücüsü kullanın. Sisteminiz güzel bir sistem olacak fakat aldığınız kasa ile sistemi kısıtlamışsınız gibi geldi.

Dostum kasayı iade etme şansınız var ise bence iade edip harici CD sürücüsü kullanın. Sisteminiz güzel bir sistem olacak fakat aldığınız kasa ile sistemi kısıtlamışsınız gibi geldi.

Hocam iade etme şansımız malaasef ki yok ya, alacağımız kişi CD sürücü yeri isteyince mecburen buna yöneldik. Sizin sıvı soğutma öneriniz nedir peki?
O zaman bunu alın.

Bu dediğiniz soğutucu yukarıda belirttiğim kasanın üst tarafına uyar mı acaba, çünkü kasanın internet sitesinde 240Mm'lik soğutma için ön tarafa takın diyor. Kasanın üstüne taksam herhangi bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı