3750H sistem Flex ve Dual Channel RAM problemi

NMS Nymphoides

Hectopat
Öncelikle merhaba herkese; laptopa RAM takviyesi yaparken yaşadığım çok ilginç bir sorundan bahsetmek istiyorum. HP'nin Ryzen 7 3750H 8 GB RAM GTX1660 Ti modeline sahibim bundan 2 ay önce laptopa RAM tavsiyesi yapmak istedim ve şu RAM'i aldım:
Kingston valueram 8 GB 2666MHz DDR4 RAM KVR26S19S8/8.
Daha sonra RAM'i taktım ve 12 GB RAM ile kullanmaya devam ettim (CPU-Z görüntüleri aşağıda)

Fakat fark ettim ki aldığım RAM 2666MHz değil 2400 gözüküyor üstelik parça numarası da RAM'in üzerindeki etiketten farklı yani CPU-Z'nin gösterdiği RAM ile RAM'in üzerinde yazan bilgiler uyuşmuyor daha sonra aynı RAM'den bir tane daha alıp 16 yapmak istedim fakat 16 olmadı çünkü öncekiyle tamamen aynı olan yeni aldığım RAM bu Kingston RAM ile çalışmadı (16 GB kullanılabilir 8 gözüktü). Bunun üzerine RAM'de problem olacağını düşündüm ve ayrı ayrı taktım RAM'leri. Tahmin ettiğim gibi yeni aldığımı tek taktığımda açılmadı. Ben de arızalı diye yolladım tekrar sipariş ettim yeni aldığım da aynı şekilde oldu bir türlü çalışmadı. Sonuç olarak RAM'i bir türlü 16'ya çıkaramadım şimdi birkaç sorum var:

1-) satıcının bana yeni gönderdiği RAM gerçekten arızalı mıydı ve aynısını mı gönderdiler çünkü ilk aldığım çalışıyordu.

2-)ilk sorudaki gibi olmadıysa Kingston yanlışlıkla.
Kingston 8 GB 2400MHz DDR4 RAM KVR24S17S8/8 bu.
Bu RAM'in üzerine üretirken yanlış etiket mi bastı? Ve asıl RAM ile uyumsuzluk mu çıkardı?

3-)ben CPU-Z'ye güvenip ilk RAM'in 2400 MHz olduğuna inanarak ikinci RAM'i alınır mı alırsam çalışır mı?

Çok karışık oldu kusura bakmayın durum çok karışık olduğu için ben de nasıl anlatacağımı bilemedim

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    35,9 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    65,5 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 32
Yani diyorsunuz ki RAM gerçekten 2666MHz yani satın aldığım gibi. Peki o zaman ben yanına alttaki 2400'lük olanı alırsam çalışır mı? Çünkü aynı 2666MHz'lik RAM'den 2 tane takınca olmadı konuda belirttiğim gibi

Evet çalışır. Ancak RAM olayı ancak biraz karışık bazen birbirlerini beğenmeyebiliyorlar.

Evet çalışır. Ancak RAM olayı ancak biraz karışık bazen birbirlerini beğenmeyebiliyorlar.
Aynısından aldığım 2 ram bile birbirini beğenmedi. Şansımı tekrar ondan yana denemek istemiyorum peki 2400 lük olanı alıp deneyince (şansa bağlı sorunlar haricinde) 2666 olan kendini aynı şu an olduğu gibi 2400e çekecek ve dual çalışacaklar değil mi ?

Aynısından aldığım 2 ram bile birbirini beğenmedi. Şansımı tekrar ondan yana denemek istemiyorum peki 2400 lük olanı alıp deneyince (şansa bağlı sorunlar haricinde) 2666 olan kendini aynı şu an olduğu gibi 2400e çekecek ve dual çalışacaklar değil mi ?
Evet.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı