38 bin TL'ye kadar hazır sistem önerisi

Leewzy

Centipat
Daha fazla  
Efendime söyleyeyim 33-38 bin lira aralığında bir bütçem var yani aslında yok. 33-38 bin lira bandında bir hazır sistemi taksitle almayı düşünüyorum. Almışken beni 6-7 yıl götürecek bir sistem almak istiyorum. Götürecek çok kişisel bir kavram olduğu için açıklayayım, oyunları her zaman yüksek grafikte oynayayım diye bir derdim yok zaten vaktimin çoğunu Valorant ve LoL'de geçireceğim ancak bolca AAA oyunlar da oynamayı düşünüyorum. Bir sistem görmüştüm 9060XT 16 GB + 7500F B650 çipsetli bir sistemdi fazla detaya girmeyeceğim.

Bu sistem aşağı yukarı 37-38 bin civarıydı tam fiyat veremiyorum çünkü stokta kalmamış. Chat GPT'ye sorduğumda fiyatın piyasa fiyatına yakın olduğunu çok da bir indirim olmadığını söylemişti. Sistem bayağı kafama yatmıştı aslında ancak Techolay'ın bugün yayınladığı 2 aylık AMD ekran kartı deneyimim videosundan sonra kafam bayağı karıştı acaba fiyatı bayağı düşürmek adına multiframegen teknolojisini de göz önünde bulundurarak 5060 alıp geçsem mi diye düşünmeye başladım.

Sizden bu konu hakkında fikir ve tavsiye istiyorum sistem önerecekseniz direkt linkini atarsanız sevinirim. He bir de şunu sorayım İncehesap'daki peşin fiyatına 3 taksit kampanyaları dikkatimi çekiyor ancak şunu merak ediyorum parça konfigürasyonu yaptıktan sonraki fiyata da kampanya dahil mi yoksa sadece OEM parçalarla alınca mı kampanya kapsamında.

Aman 50 serisine bulaşmayın derim. AMD son zamanlarda daha F/P.

Cube 7A - Tavsiye Sistemler | Game Garaj buna ve
Boost 7A - RX9000 buna bakabilirsin hocam

8 GB VRAM acaba ileride sıkıntı olur mu diye düşündüğüm için 12 ya da 16 VRAM'li kartlara yönelmeye çalışıyorum hocam. Ayrıca sizce A620 çipsetli bir anakart sistemin ömrünü etkiler mi bu açıdan B650 çipsetli kartlar almaya çalışıyordum ancak eğer performans ve gelecek anlamında bir şey etkilemiyorsa A620 çipsetli anakartta kalıp Cube 7A sisteminde sadece SSD'yi yükseltip satın alarak sonradan 16 GB RAM kendim taksam sanırım mantıklı olur ama işte AMD'nin F/P olduğunu bilsem de eğer bu videoda anlatılan sorunları yaşayacaksam F/P'nin p kısmı biraz eksik kalıyor sanki hocam.

Başka forumdan bir arkadaşta bu SS i buldum bu fiyata bu daha mantıklı değil mi? Bir de İncehesap sanırım eğer konfigürasyonlardan sonra bile peşin fiyatına 3 taksit varsa bu daha iyi gibi.

Son düzenleme:
hocam sistemin ömrünü etkilermi emin değilim ama ben kesinlikte biostar b 650 mt ve ssd olarak crucial p3 seçerdim bütçeyi aşmıyor zaten

hocam o sistemin stoğu bitti diye gördüm bende özelleştirerek 40.000 tl ye o sistemi almıştım

Evet ikinci sistemin stoğu bitmiş sanırım MT ve P3 alarak o sistemi değerlendireceğim. Ne olur ne olmaz konuyu arada bir öne çıkaracağım 9060 XT kullanmış ve deneyimlemiş biri gelip deneyimlerini aktarırsa çok sevinirim.

Kasa sorun anakartta B650MT olmalı.

Kabul edelim anakart falan iyi fakat o kasa ne ya ENERMAX PSU var diyorlar ama üst model falan değil ve net bilgide değil alınabilir tabii ama o soğutucudan ve kasadan pek ümitli değilim.

8 GB 5060 Ti 9060XT 16 GB rakibi değil bence VRAM isteyen oyunlarda yetmiyor çünkü 5060 Ti icin 8 GB.

2x8GB RAM var PSU iş görür bence
Bununda özellestirmeleri iyi fakat sınırda.

Son düzenleme:

Nova adlı sistemde 14400F de 7500F e göre bayağı bir performans farkı var ve SSD'si gen 3 hocam. Özelleştirince de 40k yı geçiyor değer gibi gelmedi pek. Tebilon'daki sistemde de stok fan 500GB kötü bir SSD ile geliyor gerekli özelleştirmelerle oda 40k yı geçiyor ayrıca BitFenix ile gelen PSU sanırım güvenilir bir PSU idi buna dair bir şeyler okumuştum yapay zeka onayı vesaire de vardı o daha mantıklı bir sistem gibi.

Hocam afedersinde hazır sistem istediğinden mecbursun 5060 Ti 16 GB zaten 9060XT'den 4K daha pahalı bunlara baksanız keşke sego markada PSU'su ENERMAX diyorlar ama öyle bir şey net değil sadece forumda denmiş dedikleri PSU'da 700W benim bildigim sistemdeki 750W keyfiniz bilir ama gen 4 düzgün sogutuculu özellikle 5060 Ti 16 GB secerseniz mümkünatı yok bu fiyata bulamazsınız bir yerden kısmak zorundasınız ya da elle toplayacaksınız.

BitFenix kendi psusunu kullanıyor sogutucusuda ahım şahım değil Vento olsa alın derdim bir de gen 3 var zaten attığın sistemde de. Elle toplayın thermalright assasins king kullanın

Tebilon'daki çok önerim değil zaten Nova alınmalı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…