38 bin TL'ye kadar hazır sistem önerisi

Hocam afedersinde hazır sistem istediğinden mecbursun 5060 Ti 16 GB zaten 9060XT'den 4K daha pahalı bunlara baksanız keşke sego markada PSU'su ENERMAX diyorlar ama öyle bir şey net değil sadece forumda denmiş dedikleri PSU'da 700W benim bildigim sistemdeki 750W keyfiniz bilir ama gen 4 düzgün sogutuculu özellikle 5060 Ti 16 GB secerseniz mümkünatı yok bu fiyata bulamazsınız bir yerden kısmak zorundasınız ya da elle toplayacaksınız.

Elle toplamak konusunu zaten doğru buluyorum hocam ama işte taksitle alacağımdan dolayı tüm parçaları taksitle almak veya ayrı ayrı alıp ekran kartını vesaire taksitle almak ve toplama ilk hazıralama gibi işlemlerden kaçınma adına hazır sistem bakıyorum ve bir nevi hazır sistemlerin amacı zaten toplu parçaları normalde olduğundan daha ucuza vererek cazipleştirmekdir diye düşünüyorum eğer 45 bin civarı bütçem olsa 5070'e yönelirdim bu tarz konfigürasyonları bu bütçede yapmak yerine cube 7A sisteminde anakartı B650MT ve SSD'yi Crucial yaparak hem istediğim bütçeyi koruyup hem de forumun başında istediğim özellikleri sağlayan bir sistem almış oluyorum diye düşünüyorum zaten sakıncam Techolay'ın son videosundan ötürü AMD kartlarına oluşan çekincemdi ama sanırım çoğu kişide bu tarz sorunlar yok galiba şanssızlık işi.

Elle toplamak konusunu zaten doğru buluyorum hocam ama işte taksitle alacağımdan dolayı tüm parçaları taksitle almak veya ayrı ayrı alıp ekran kartını vesaire taksitle almak ve toplama ilk hazıralama gibi işlemlerden kaçınma adına hazır sistem bakıyorum ve bir nevi hazır sistemlerin amacı zaten toplu parçaları normalde olduğundan daha ucuza vererek cazipleştirmekdir diye düşünüyorum eğer 45 bin civarı bütçem olsa 5070'e yönelirdim bu tarz konfigürasyonları bu bütçede yapmak yerine cube 7A sisteminde anakartı B650MT ve SSD'yi Crucial yaparak hem istediğim bütçeyi koruyup hem de forumun başında istediğim özellikleri sağlayan bir sistem almış oluyorum diye düşünüyorum zaten sakıncam Techolay'ın son videosundan ötürü AMD kartlarına oluşan çekincemdi ama sanırım çoğu kişide bu tarz sorunlar yok galiba şanssızlık işi.

Teknoloji şans işidir fakat sen o SSD'yi Gen4 sanıyorsun gen 3 o kasada iyi değil PSU'da verdikleri fanda o kasayı mümkün oldukça değiştirip öneriyoruz elden alıp vatana falan toplatın derim çok daha kalitelisi 35kya geliyor elle.

Efendime söyleyeyim 33-38 bin lira aralığında bir bütçem var yani aslında yok. 33-38 bin lira bandında bir hazır sistemi taksitle almayı düşünüyorum. Almışken beni 6-7 yıl götürecek bir sistem almak istiyorum. Götürecek çok kişisel bir kavram olduğu için açıklayayım, oyunları her zaman yüksek grafikte oynayayım diye bir derdim yok zaten vaktimin çoğunu Valorant ve LoL'de geçireceğim ancak bolca AAA oyunlar da oynamayı düşünüyorum. Bir sistem görmüştüm 9060XT 16 GB + 7500F B650 çipsetli bir sistemdi fazla detaya girmeyeceğim.

Bu sistem aşağı yukarı 37-38 bin civarıydı tam fiyat veremiyorum çünkü stokta kalmamış. Chat GPT'ye sorduğumda fiyatın piyasa fiyatına yakın olduğunu çok da bir indirim olmadığını söylemişti. Sistem bayağı kafama yatmıştı aslında ancak Techolay'ın bugün yayınladığı 2 aylık AMD ekran kartı deneyimim videosundan sonra kafam bayağı karıştı acaba fiyatı bayağı düşürmek adına multiframegen teknolojisini de göz önünde bulundurarak 5060 alıp geçsem mi diye düşünmeye başladım.

Sizden bu konu hakkında fikir ve tavsiye istiyorum sistem önerecekseniz direkt linkini atarsanız sevinirim. He bir de şunu sorayım İncehesap'daki peşin fiyatına 3 taksit kampanyaları dikkatimi çekiyor ancak şunu merak ediyorum parça konfigürasyonu yaptıktan sonraki fiyata da kampanya dahil mi yoksa sadece OEM parçalarla alınca mı kampanya kapsamında.

Curious 9060XT | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Sapphire RX 9060 XT 16 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com özelleştirmeleri yaptım.

Güzel tavsiye hocam elinize sağlık ama dün biraz daha baktığımda şu sistemi buldum 0 özelleştirme ile bunu alıp ileride 1 adet RAM daha takacağım. Sizin yaptığınız özelleştirme ile hemen hemen aynı sadece işlemcisi çok daha iyi.

Güzel tavsiye hocam elinize sağlık ama dün biraz daha baktığımda şu sistemi buldum 0 özelleştirme ile bunu alıp ileride 1 adet RAM daha takacağım. Sizin yaptığınız özelleştirme ile hemen hemen aynı sadece işlemcisi çok daha iyi.

Kasaların hepsi bomba sayılır.

Vallahi son dönemde sistemler aşırı kötüleşti bence ben dayanamadım gittim Xbox aldım PlayStation yanına kapattım nesli 40k ya bile en azından orta seviye PSU olan ortalama sistem bulunmaması saçmalık bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı