3800-3900 TL Sistem Tavsiyesi

Benim topladığım sisteme göre daha düşük bir işlemci,
Performansı daha düşük bir ekran kartı,
yüksek hertz'de RAM desteklemeyen, overclock imkanı olmayan ve daha düşük chipsete sahip bir anakart,
daha düşük hertz de RAM'ler,
Ve 4000 bin tl'ye SSD gibi çok önemli bir donanım ve harici işlemci soğutucu bulundurmayan bir sistem....

Oyun oynayacaksanız 16 GB RAM'e ihtiyacınız yok şuanda, 8GB RAM yetecektir. İlerde ihtiyaç duymanız halinde 150TL ye bir tane daha alıp dual channel 16GB RAM yapmanız çok kolay. Eğer başlangıçta 16GB RAM olması konusunda çok istekliyseniz, benim eklediğim işlemci soğutucuyu çıkartıp RAM'i 16GB yapabilirsiniz. Bu sefer Stock işlemci soğutucusunu kullanırsınız biraz fazla seslidir ve çok iyi soğutmaz ama işinizi görür. 1 yıl sonra termal macun değiştireceğinizde başka bir soğutucu alıp kolayca takabilirsiniz. Ama işlemciyi i5 aldığınız zaman o öyle kalır yükseltemezsiniz, satıp yenisini almanız gerekir. Bu yüzden 4bin TL lik bir sistemde i7 işlemci tercih edilmelidir. DX12 ile core/thread sayısı önem kazanacağı oyunların daha fazla çekirdek kullanarak yükü dağıtacağı performansı arttıracağı söyleniyor. Bu sebeple eğer ileriye dönük bir sistem istiyorsanız i7 almalısınız. Ekran kartı konusunda bir şey diyemem nvidia istiyorsanız GTX 970 tercih edebilirsiniz. Kasa da çok pahalı ama, kasada görselliğe önem veriyorsanız yine bir şey diyemem tercih sizin. Ama işlemci konusunda dediklerimi bence düşünün uzun vadede pişman olmayın.
Tavsiyen için teşekkür ederim öncellikle. Anakartı gigabyte yerine msi z170 gaming bir anakart koyabilir miyiz? Ve söylediklerin konusunda haklısın i7 işlemci alıcam bu sonradan alınan stock soğutucu işimi görür mü? Benim bilgisayarımı vatandan alma gibi bir şansım da var. Söylediklerinin hepsinde haklısın sağolasın. 8 GB ram alıcam senin dediğin gibi sonradan arttırabilirim. Kasayı zalman ile değiştiricem ekran kartını gtx970 yapıp 700w zalman kasa yeterli olabilir herhalde. Tek aklıma takılan hangi anakartı kullanacağım sence hangisini kullanmalıyım gigabyte z170 gaming mi yoksa msi z170 herhangi bir modeli mi? Çünkü şu msi ın sağladığı faydalar kayda değer yazılım desteği vs. bir de şu altın jaklar çok ilgimi çekiyor.

Tavsiyen için teşekkür ederim öncellikle. Anakartı gigabyte yerine msi z170 gaming bir anakart koyabilir miyiz? Ve söylediklerin konusunda haklısın i7 işlemci alıcam bu sonradan alınan stock soğutucu işimi görür mü? Benim bilgisayarımı vatandan alma gibi bir şansım da var. Söylediklerinin hepsinde haklısın sağolasın. 8 GB ram alıcam senin dediğin gibi sonradan arttırabilirim. Kasayı zalman ile değiştiricem ekran kartını gtx970 yapıp 700w zalman kasa yeterli olabilir herhalde. Tek aklıma takılan hangi anakartı kullanacağım sence hangisini kullanmalıyım gigabyte z170 gaming mi yoksa msi z170 herhangi bir modeli mi? Çünkü şu msi ın sağladığı faydalar kayda değer yazılım desteği vs. bir de şu altın jaklar çok ilgimi çekiyor.
R9 390 al, hatta 15 dakika beklersen alternatif bir sistem düzeyim sana, önceki mesajımda zaten anlattım neden 390 olduğunu, ileride çok daha rahat edersin güven bana.

Her şeyi anladım da i7 olayını anlamadım, i5 6600 r9 390 crossfire bile destekleyebilecek bir işlemci. Ayrıca aynı soket yani birinden birine geçilebilir. Bu saatten sonra GTX 970 almak hiç mantıklı değil, şans eseri 3.5 değil 4 gb bir 970 bulsanız bile(bazıları sağlam çıkabiliyor 970'lerin, ama çoğu arızalı) 4 gb yeni oyunlarda yetmeyebilir, ilerde yükseltmek isteseniz yeni kart almanız zorunlu, diğer tarafta 390 alırsanız 8 gb vram 2 tane 390 destekleyeceği için ileride upgrade yapmak isterseniz bir tane daha 390 alıp rahatça kullanabilirsiniz.

"İ7 olayını" açıkladım mesajın içinde... Ekran kartı tercih meselesi nvidia isteyen pshyX efektlerini isteyen GTX 970 alabilir yapacak bir şey yok. Arızalı değil üretim şekli o şekilde 3.5GB GDDR5 0.5GB GDDR3 bu yüzden 3.5GB üzerine çıkınca fps düşüşü oluyor. Ekran kartının 8GB olduğuna bakmayın 4GB üzerinde o ekran kartıda çok düşük fps veriyor o kadar görüntü işleme kapasitesi yok o kartın. VRAMinYüksek olmasının sebebi gpu render alacaklara faydası olması için, oyunlarda bir işe yaramaz. FuryX bile 4GB VRAM'e sahip burdan anlaşılabilir...
Kartları sli veya crossfire yapmak en üst sınıf kartlarda mantıklı diğerlerinde, kartı satıp bir üstünü almak daha mantıklı çünkü harcanan paraya göre çok verimli bir sistem değil.

Son düzenleme:
"İ7 olayını" açıkladım mesajın içinde... Ekran kartı tercih meselesi nvidia isteyen pshyX efektlerini isteyen GTX 970 alabilir yapacak bir şey yok. Arızalı değil üretim şekli o şekilde 3.5GB GDDR5 0.5GB GDDR3 bu yüzden 3.5GB üzerine çıkınca fps düşüşü oluyor. Ekran kartının 8GB olduğuna bakmayın 4GB üzerinde o ekran kartıda çok düşük fps veriyor o kadar görüntü işleme kapasitesi yok o kartın. VRAMinYüksek olmasının sebebi gpu render alacaklara faydası olması için, oyunlarda bir işe yaramaz. FuryX bile 4GB VRAM'e sahip burdan anlaşılabilir...
Kartları sli veya crossfire yapmak en üst sınıf kartlarda mantıklı diğerlerinde, kartı satıp bir üstünü almak daha mantıklı çünkü harcanan fiyata göre çok verimli bir sistem değil.
Sana nasıl ulaşabilirim başka konu hakkında sorularım varda.

R9 390 al, hatta 15 dakika beklersen alternatif bir sistem düzeyim sana, önceki mesajımda zaten anlattım neden 390 olduğunu, ileride çok daha rahat edersin güven bana.
Bu performans değerlerinde fazla bir fark yok gibi görünüyor yazılımsal olarak da nvidia önde gibi amd nin desteklediği oyunları oynamıyorum bile. Ve bu forumda Recep Baltaş'ın açıklamasını gördüm 4K da farkı çıkan bir ekran kartıymış gtx970 ve ben zaten ultra ayarları kullanmayacağım bile. Saygısızlık gibi algılama lütfen bunu tabi sen daha iyi bilirsin ben açıklamalara yönelik konuştum ben de konuşanların yalancısıyım.

Msi z170 gaming m3 alabilirsiniz keyfinize kalmış hiç problem yok, gigabyte daha iyi ama aradaki fark pek hissedilmez zaten, sevdiğiniz markayı alın bende msi b150 gaming m3 kullanıyorum çok bi olayını görmedim anakartın :).
Aldığınız işlemcinin zaten kutusundan soğutucu çıkacak onu kullanırsınız biraz sesli çalışır ve çok iyi soğutmaz ama o işinizi görür ben öyle yapıyorum. 1-2 sene sonra termal macunu yenilerken iyi bir cpu soğutucu alırsınız 100-150tl'ye.
GTX 970 de 600W bile fazlasıyla yeterli olur problem yok.

Sana nasıl ulaşabilirim başka konu hakkında sorularım varda.
Burdan yazabilirsiniz başka kişilere de cevap olur :)

Son düzenleme:
8 gb Vram crossfire yaparsan işine yarayacak bir şey, ayrıca 2 tane r9 390 gtx 980 Ti performansı veriyor, yani diyelim ki arkadaş şu anda 1400 Tl'ye 970 aldı, 2 yıl sonra 850-900 Tl'ye sattı, 980 Ti gibi bir kart almak için şu anki fiyatlara göre 2200 tl daha vermesi gerekiyor, ancak 1300 Tl'ye r9 390 alırsa 2 yıl sonra 1300 Tl daha koyup ikinci 390'ı alıp aynı performansı alabilir. Evet tek kartta 8 gb vram yetersiz, katılıyorum, ancak crossfire'da da karttan son performansını alabiliyorsunuz bu sayede. Yazılımsal olarak da AMD'nin Crimson driver'ları gayet kaliteli, tabi ki driverların Nvidia seviyesine gelmesi için. Ben 6600K'nın yine de yeterli olacağını düşünüyorum, ama yine de siz bilirsiniz o konuda çok bir bilgim yok.

Msi z170 gaming m3 alabilirsiniz keyfinize kalmış hiç problem yok, gigabyte daha iyi ama aradaki fark pek hissedilmez zaten, sevdiğiniz markayı alın bende msi b150 gaming m3 kullanıyorum çok bi olayını görmedim anakartın :).
Aldığınız işlemcinin zaten kutusundan soğutucu çıkacak onu kullanırsınız biraz sesli çalışır ve çok iyi soğutmaz ama o işinizi görür ben öyle yapıyorum. 1-2 sene sonra termal macunu yenilerken iyi bir cpu soğutucu alırsınız 100-150tl'ye.
GTX 970 de 600W bile fazlasıyla yeterli olur problem yok.

Burdan yazabilirsiniz başka kişilere de cevap olur :)
Konu farklı olduğu için sormak istedim. O iki anakarttan hangisini almalıyım msi da askeri sınıf bileşenler var ya o yüzden msi seçebilirim. Evet stok soğutucu kullanabilirim dediğin gibi çok teşekkür ederim başka konularda sorularım için nereden sorabilirim?

8 gb Vram crossfire yaparsan işine yarayacak bir şey, ayrıca 2 tane r9 390 gtx 980 Ti performansı veriyor, yani diyelim ki arkadaş şu anda 1400 Tl'ye 970 aldı, 2 yıl sonra 850-900 Tl'ye sattı, 980 Ti gibi bir kart almak için şu anki fiyatlara göre 2200 tl daha vermesi gerekiyor, ancak 1300 Tl'ye r9 390 alırsa 2 yıl sonra 1300 Tl daha koyup ikinci 390'ı alıp aynı performansı alabilir. Evet tek kartta 8 gb vram yetersiz, katılıyorum, ancak crossfire'da da karttan son performansını alabiliyorsunuz bu sayede. Yazılımsal olarak da AMD'nin Crimson driver'ları gayet kaliteli, tabi ki driverların bir Nvidia seviyesine gelmesi için daha zaman var, ama yine de AMD yazılımsal olarak eskisi kadar kötü değil.

GTX 970 den daha performanslı GTX 980 kartından da fazla performans veren R9 Fury almak varken hala inatla GTX 970 önerme mantığını açıklar mısınız ?
Fury.png

Çarpan kilidi kapalı işlemciye Z serisi anakart öneriyorsunuz. Aynı bütçeye çok çok daha performanslı bir sistem toplanılabilecekken sırf yazılım bilmem ne diyerek GTX 970 öneriyorsunuz o kartın devri R9 300 serisi ile beraber kapandı. Nvidia yazılım yaparken AMD boş mu duruyor ? Tabiki de hayır Crimson Edition updateleri ve AMD'de yeni oyunlara göre sürücü çıkartıyor bilen bilmeyen yine toplanmış. Daha yeni NFS 2016 çıktı onun sürücüsünü çıkarttı adamlar bilmeden konuşup yanlış bilgilendirme yapmayınız.

Kasa çok pahalı oldu ama ileride crossfire'a yönelsen bile sana yetecektir o güç kaynağı(yetmez diyen arkadaşlar için). Ayrıca ekran kartını MSI seçtim MSI sevdiğini söylemişsin, bütçede sıkıntı çıkarsa o ekran kartı kaldırılabilir. Kasa ve güç kaynağını ayrı ayrı alıp daha ucuza getirebilirsin herhalde, emin değilim.

Dosya Ekleri

• 4k system.png
    4k system.png
    31,4 KB · Görüntüleme: 218
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı