Walker IV
Kilopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
Tavsiyen için teşekkür ederim öncellikle. Anakartı gigabyte yerine msi z170 gaming bir anakart koyabilir miyiz? Ve söylediklerin konusunda haklısın i7 işlemci alıcam bu sonradan alınan stock soğutucu işimi görür mü? Benim bilgisayarımı vatandan alma gibi bir şansım da var. Söylediklerinin hepsinde haklısın sağolasın. 8 GB ram alıcam senin dediğin gibi sonradan arttırabilirim. Kasayı zalman ile değiştiricem ekran kartını gtx970 yapıp 700w zalman kasa yeterli olabilir herhalde. Tek aklıma takılan hangi anakartı kullanacağım sence hangisini kullanmalıyım gigabyte z170 gaming mi yoksa msi z170 herhangi bir modeli mi? Çünkü şu msi ın sağladığı faydalar kayda değer yazılım desteği vs. bir de şu altın jaklar çok ilgimi çekiyor.Benim topladığım sisteme göre daha düşük bir işlemci,
Performansı daha düşük bir ekran kartı,
yüksek hertz'de RAM desteklemeyen, overclock imkanı olmayan ve daha düşük chipsete sahip bir anakart,
daha düşük hertz de RAM'ler,
Ve 4000 bin tl'ye SSD gibi çok önemli bir donanım ve harici işlemci soğutucu bulundurmayan bir sistem....
Oyun oynayacaksanız 16 GB RAM'e ihtiyacınız yok şuanda, 8GB RAM yetecektir. İlerde ihtiyaç duymanız halinde 150TL ye bir tane daha alıp dual channel 16GB RAM yapmanız çok kolay. Eğer başlangıçta 16GB RAM olması konusunda çok istekliyseniz, benim eklediğim işlemci soğutucuyu çıkartıp RAM'i 16GB yapabilirsiniz. Bu sefer Stock işlemci soğutucusunu kullanırsınız biraz fazla seslidir ve çok iyi soğutmaz ama işinizi görür. 1 yıl sonra termal macun değiştireceğinizde başka bir soğutucu alıp kolayca takabilirsiniz. Ama işlemciyi i5 aldığınız zaman o öyle kalır yükseltemezsiniz, satıp yenisini almanız gerekir. Bu yüzden 4bin TL lik bir sistemde i7 işlemci tercih edilmelidir. DX12 ile core/thread sayısı önem kazanacağı oyunların daha fazla çekirdek kullanarak yükü dağıtacağı performansı arttıracağı söyleniyor. Bu sebeple eğer ileriye dönük bir sistem istiyorsanız i7 almalısınız. Ekran kartı konusunda bir şey diyemem nvidia istiyorsanız GTX 970 tercih edebilirsiniz. Kasa da çok pahalı ama, kasada görselliğe önem veriyorsanız yine bir şey diyemem tercih sizin. Ama işlemci konusunda dediklerimi bence düşünün uzun vadede pişman olmayın.