3800 TL'ye geleceğe dönük Ryzen sistem

Makaleler
1
Yer
Valhalla
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 1-2 yıl içinde SSD ekleyip, ekran kartını ve RAM'ini geliştirmeyi düşündüğüm bir bilgisayar topladım. Bu fiyata uzun vadede daha iyi performansı sağlayabilecek tavsiyeleriniz varsa açığım.

-AMD Ryzen R5 1600
-Asus Prime B350-PLUS
-GSKILL 8GB RIPJAWS V DDR4 3000Mhz CL15
-Asus Cerberus GeForce GTX 1050 Ti 4 GB
-Corsair Carbide Champ/Spec-01 600W 80+
-Seagate Barracuda 3.5" 64MB 1TB Sata 3.0 7200RPM 210mb/s

Bilgisayar; orta seviyelerde oyun oynama, kodlama, programlama, render ve Photoshop işleri için kullanılacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle zamanını ayırıp uğraştığın için teşekkür ederim. Daha önce birkaç forumda gördüğüm kadarıyla oyun dışındaki işlerde AMD Ryzen serisinin İntel Core serisine kıyasla daha iyi olduğunu okudum. Bu yüzden işlemci tercihim AMD tarafından olacaktır. Ve yine birkaç konuda gördüğüm kadarıyla RAM frekansı ve gecikme süresi Render kısmında önemli olmaya başlıyormuş o yüzden 3000 Mhz CL15 RAM yine tercihim olacaktır. Seçtiğiniz ekran kartı gayet iyi bir ekran kartı fakat dediğim gibi 1-2 yıl içinde değiştireceğim için şuanda 1050 Ti işimi görecektir. Son olarak söyleyeceğimin pek bir teknik önemi yok ama İşlemci ve anakartı bir kere alıp uzun bir süre değiştirmemek istediğim için sizin önerinizi pek tercih etmedim. İyi günler dilerim.

Öncelikle zamanını ayırıp uğraştığın için teşekkür ederim. Daha önce birkaç forumda gördüğüm kadarıyla oyun dışındaki işlerde AMD Ryzen serisinin İntel Core serisine kıyasla daha iyi olduğunu okudum. Bu yüzden işlemci tercihim AMD tarafından olacaktır. Ve yine birkaç konuda gördüğüm kadarıyla RAM frekansı ve gecikme süresi Render kısmında önemli olmaya başlıyormuş o yüzden 3000 Mhz CL15 RAM yine tercihim olacaktır. Seçtiğiniz ekran kartı gayet iyi bir ekran kartı fakat dediğim gibi 1-2 yıl içinde değiştireceğim için şuanda 1050 Ti işimi görecektir. Son olarak söyleyeceğimin pek bir teknik önemi yok ama İşlemci ve anakartı bir kere alıp uzun bir süre değiştirmemek istediğim için sizin önerinizi pek tercih etmedim. İyi günler dilerim.
Oyunda Intel daha önde 1080P de. 2K ve 4 K olduğunda AMD Ryzen avantajlı oluyor. Siz bilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı