Geleceğe dönük bileşen seçimi ve sistem toplama

egeli35

Hectopat
Herkese merhabalar, ben yeni bir sistem almak istiyorum. Uzun yıllar sistem beni idare etsin istiyorum. Bu ihtiyacıma karşılık ekran kartında 2060'da karar kıldım ama birkaç sorum var.

1. RTX2060'a karşılık AMD 5700 geliyormuş sanırım, 2070'e karşılıkta 5700XT. Tecnopat incelemelerini izliyorum ama AMD'yi seçersem üzülür müyüm? FPS olarak Nvidia'nın gerisine düşer mi? Ve ikisinin artı ve eksisi nedir? Not: Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi önemli değil benim için.

2. İşlemci olarak videolarda Ryzen tarafında 2700X ve 3600X incelemelerini izledim. Bir önceki modeli seçersem çok şey kaybeder miyim? Bir de anakart uyumluluğu olarak BIOS güncelleme falan oluyormuş sanırım. Uyumluluk tarafında anakarta ileriye dönük AMD önde gibi bir sonuç çıkardım videolarda, doğru mu? Ve Intel'i seçmezsem çok şey kaybeder miyim?

3. Anakart seçiminde çok kararsız kaldım. Piyasada birçok model var. İleriye dönük olsun istiyorum.

4. Bir de bu sisteme ekran alacağım 144 Hz'li ama TN panel VA panel falan demişler forumda, anlamadım. Bunlar ne anlama geliyor, hangisi daha iyi, IPS panele göre iyiler mi? Ayrıca bazı sitelerde görüyorum, RGB %99, RGB %60 oranı yazıyor, bunlar ne anlama geliyor, hangi oran daha iyi?

5. Bir de belkide en çok önemli sorum, farz edelim RTX2060'lı sistemde karar kıldım, aynı özelliklerde laptop alırsam performansta belli bir kaybım olacak mı?

Birkaç dakika zamanınızı ayırıp ayrıntılı anlatabilirseniz çok sevinirim, tıkandım bu sorulardan dolayı. Farklı farklı kişilerden yorum, öneri ve bilgi bekliyorum, çok teşekkürler.

Son olarak altta görselini attım, bir PC gördüm, ekran olmadan fiyat normal mi ve konfigürasyon iyi mi?

Screenshot_20191022-185324_Samsung%20Internet.jpeg

Screenshot_20191022-185329_Samsung%20Internet.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar, ben yeni bir sistem almak istiyorum. Uzun yıllar sistem beni idare etsin istiyorum. Bu ihtiyacıma karşılık ekran kartında 2060'da karar kıldım ama birkaç sorum var.

1. RTX2060'a karşılık AMD 5700 geliyormuş sanırım, 2070'e karşılıkta 5700XT. Tecnopat incelemelerini izliyorum ama AMD'yi seçersem üzülür müyüm? FPS olarak Nvidia'nın gerisine düşer mi? Ve ikisinin artı ve eksisi nedir? Not: Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi önemli değil benim için.

2. İşlemci olarak videolarda Ryzen tarafında 2700X ve 3600X incelemelerini izledim. Bir önceki modeli seçersem çok şey kaybeder miyim? Bir de anakart uyumluluğu olarak BIOS güncelleme falan oluyormuş sanırım. Uyumluluk tarafında anakarta ileriye dönük AMD önde gibi bir sonuç çıkardım videolarda, doğru mu? Ve Intel'i seçmezsem çok şey kaybeder miyim?

3. Anakart seçiminde çok kararsız kaldım. Piyasada birçok model var. İleriye dönük olsun istiyorum.

4. Bir de bu sisteme ekran alacağım 144 Hz'li ama TN panel VA panel falan demişler forumda, anlamadım. Bunlar ne anlama geliyor, hangisi daha iyi, IPS panele göre iyiler mi? Ayrıca bazı sitelerde görüyorum, RGB %99, RGB %60 oranı yazıyor, bunlar ne anlama geliyor, hangi oran daha iyi?

5. Bir de belkide en çok önemli sorum, farz edelim RTX2060'lı sistemde karar kıldım, aynı özelliklerde laptop alırsam performansta belli bir kaybım olacak mı?

Birkaç dakika zamanınızı ayırıp ayrıntılı anlatabilirseniz çok sevinirim, tıkandım bu sorulardan dolayı. Farklı farklı kişilerden yorum, öneri ve bilgi bekliyorum, çok teşekkürler.

Son olarak altta görselini attım, bir PC gördüm, ekran olmadan fiyat normal mi ve konfigürasyon iyi mi?

Eki Görüntüle 451000
Eki Görüntüle 451001
1-İndirimde 2060S güzel seçim olacaktır, yakında indirimler olacak takipte kalın.
Not: Ben olsam sorunları giderilmiş ya da giderilmek üzere olan 5700XT alırdım aynı fiyata.

2-İşlemci gibi anakartta mühim. Bence gereksiz X570 yerine B450 Tomahawk MAX ve R5 3600 ile 1080P oyun keyfini rahatlıkla yaşayabilirsiniz. Daha sonra eğer isterseniz veya gerekirse 3900X bile takabileceksiniz.

3-2'de yanıtladım.

4- Kendim VA panel kullanıyorum ve renkler olsun siyahlar olsun kontrast olsun çok memnunum. 144Hz VA panelli AOC VS ve Samsung modelleri mevcut, ona ayrıca konu açarak bütçe belirtip sorabilirsiniz.

5-Aynı özellikte laptop 2 kat fiyata felan tekabul ediyor. Ya da aynı fiyatta laptop yarı özelliğe :)

Fotosunu attığınız PC linkini atarsanız daha iyi olur. İlk bakışta güzel görünüyor ancak anakart nedir, SSD nedir, kasa nedir bunla da mühim. Ben olsam ayrı ayrı toplar kaliteli parçaları bir araya getirirdim. Hazır sistem sevmiyorum çünkü ucuz olması için belli başlı şeyleri kısıyorlar.

Geleceğe dönük olarak, kaliteli şık bir kasa ve yüksek kapasiteli gold sertifikalı bir güç kaynağı 3-4 yükseltme boyunca kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı