$39 ürün gümrüğe takılır mı?

hasanhk26

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yurt dışından 39,04 dolara mouse aldım 1 adet, site ise fantechworld ve gümrüğe takılmasından korkuyorum. Küçücük bir mouse gümrüğe taklırsa ağlarım. Yardım eder, cevaplarsanız sevinirim.
Normalde 50 doları aşıyor ama kupon var 39 dolara mal oldu. YunExpress ile geliyor.

Screenshot_20250410_220639.jpg

Son düzenleme:
Merhaba, yurt dışından 39,04 dolara mouse aldım 1 adet, site ise fantechworld ve gümrüğe takılmasından korkuyorum. Küçücük bir mouse gümrüğe taklırsa ağlarım. Yardım eder, cevaplarsanız sevinirim.
Normalde 50 doları aşıyor ama kupon var 39 dolara mal oldu.

Eki Görüntüle 2466878

Takılacak, maalesef.

Normalde 50 doları aşıyor ama kupon var 39 dolara mal oldu.

Eki Görüntüle 2466878

Elektronik aletler gümlüğe takılıyor maalesef ancak gümrükte sorun çıkarsa uğrasmak istememe gibi durumları olabilir hem gumluk parası çok bir şey değil.

Hangi kargo ile geliyor? Yun Express ile geliyorsa hallediyorlar diye biliyorum.

Neden bu tarz şeyleri araştırmadan alıyorsunuz anlamış değilim. Milyon tane konu var forumda.

Vergi ödemeyeceksin gelmesi için. Geçmeyecek direkt.
Vergisini ödedikten sonra 30.000 dolarlık ürünü de alırsın. 30 dolar altı ürünlerde ekstra vergi ve beyanname zorunluluğu olmadığı için direk geliyor eline. Yoksa istediğin fiyatta istediğin ürünü getirtirsin yurtdışından. Ama işte bu tarz ucuz ürünlerde gümrükte takıldığında ürünü alabilmek için gümrük beyannamesi hazırlatacaksın mali müşavire. Vergisi, işlem ücreti, mal müşavir ücreti, cartı curtu derken 39 dolarlık ürün olacak sana 250 dolar. Yani gümrüğe bırakmak daha mantıklı oluyor.

27 Euro şeklinde bir limit mevcut. Aldığınız ürün takılır.

@miçobaba, gümrük işlerini halledip, vergilerini ödediğinde eğer ürün yasaklı değilse geçirirsin. Dediğiniz gibi her şartta takılır diye bir şey yok. Sadece normalden daha fazla, abartı ücretler çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı