3950X sistemde mavi ekran hataları ve aniden resetleme

İşletim sistemi
Windows 10

M.samet B

Femtopat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önceden de bu sorunum için konu açmıştım. Fakat minidump yüklemiştim, olay günlüğü de istendi. Onu da yükledim. Ama sonra olay günlüğünü isteyen arkadaş ne konuya baktı ne de yorum yaptı. Sorunum hala devam etmekte. Bazen mavi ekran veriyor. Bazen direk reset atıyor. Minidump ve olay günlüğünü paylaşacağım. Lütfen analiz edebilecek sorunun kaynağını tespit ya da tahmin edebilecek birileri yardımcı olabilir mi?

Minidump: Minidump (2).rar

Olay günlüğü: olay günlüğü (1).evtx

Sistem bilgileri:
Ryzen 3950X işlemci.
MSI MAG X570 Tomahawk anakart.
XFX merc 319 RX 6800 XT ekran kartı.
G.Skill Trident Z Neo 32 GB RAM.
XPG Spectrix S40G M.2 SSD.
Corsair RM1000X PSU.
MSI MAG Liquid cooler 360r sıvı soğutma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ağ sürücüleri güncel durumda.
USB de sadece klavye ve fare takılı.
Ryzenmaster kaldırdım. Fakat Msi yazılımını sıvı soğutma için kullanıyorum. Fan ayarını oyunlarda yüksek tutuyorum. Kaldırdığımda ısınma sorunu yaşamaz mıyım? RGB de msi in içinde entegre program.
Tencent emulatör kaldırdım.
Yalnız olayım şu. Sık sık mavi ekran ya da reset gerçekleşmiyor. En son 3 gün önce hata gerçekleşti. Oyunları epik ayarlarda oynadığımda dahi hiç bir sorun yaşamıyorum. Sistem boşta beklerken, dizi film izlerken, tarayıcıda gezerken vb. basit işlerde gerçekleşiyor.
 
Fakat MSI yazılımını sıvı soğutma için kullanıyorum. Fan ayarını oyunlarda yüksek tutuyorum. Kaldırdığımda ısınma sorunu yaşamaz mıyım? RGB de MSI'in içinde entegre program.
Hepsini kaldırın. Otomatik gerektiğinde işlem yapar kendisi.
En son 3 gün önce hata gerçekleşti. Oyunları epik ayarlarda oynadığımda dahi hiç bir sorun yaşamıyorum. Sistem boşta beklerken, dizi film izlerken, tarayıcıda gezerken vb. basit işlerde gerçekleşiyor.
Durumu bildirirsin tekrar alırsan güncel dosya ile.
 
Güncelleme

Bütün dediklerinizi yaptım. Yaptıktan sonra çılgınlar gibi mavi ekran almaya başladım. 5-6 kere bu cevabı yazarken hatalar aldım. tekrar minidump ve olay günlüğü paylaşacağım.
Yeni oluşan minidump : yeni Minidump.rar
Olay günlüğünü yüklemeye çalışıyorum. 5 oldu yükeleyemeden hata alıyorum. 6. kez deneyeceğm şimdi.
 
Hepsini yaptım. Ryzen master kaldırdım. Msi programlarını kaldırdım. Tencent kaldırdım. Bios default yaptım.
O hataları bunları gerçekleştirdikten sonra aldım. Hala alıyorum. Pc den cevaplayamadan mavi ekran verip resetliyor. Telefondan cevaplıyorum şuan.
--Güncelleme--

Minidump : en son Minidump.rar
Olay günlüğü : olay günlüğü 2.evtx
Güncelleme

Pc ile şuan birşey yapamıyorum. Donanımsal mı yazılımsal mı anlamıyorum. Donanımsa şu parçalar sorunludur diyebileceğimiz bişey var mı? Garantiye göndereyim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210304_143043.jpg
    IMG_20210304_143043.jpg
    143,7 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Dediklerinizi yaptığımda sürekli mavi ekran hatası aldım. Sistem geri yüklemesi yaptım. Konuyu açtığım anki haline geri döndürdüm pc yi. Sorunun kaynağı donanım mı uygulamalar mı muallaktayım. Yarın ya da ertesi gün anakartı ve işlemciyi garantiye göndermeyi planlıyorum. Sorunun nedeni belli değil ve bulunamıyor sanırım.
Güncelleme...

Sorunun kaynağı işlemci çıktı. Servise gönderdiğimde arızalı olarak kayıt edildi ve iade/değişim talebi açtılar.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı