3990X için Corsair HX1200 Platinium yeterli mi?

Alican YILDIZ

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2016
Mesajlar
33
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, öncelikle iyi günler diliyorum.
AMD 3990X.
MSI RTX 3090 Ventus OC.
256 GB DDR4 (8x32 GB) 3600MHz.
Corsair H150I.
MSI trX40 PRO Wi-Fi.

Bu sistem için işlemcinin PBO aktif halde, Corsair HX1200 Platinium yeterli olur mu? Çift 8 pin CPU kablosu mevcut mudur? Hem ekran kartı hem işlemci aynı anda render yapacak. Thermaltake 1500W Gold serisinde tek 8 pin CPU çıkışı nedeniyle, PBO aktif olunca siyah ekran sorunu yaşadım. Power anahtarından güç kesmeden reset / Power tuşları işe yaramıyordu. İade ettim.

Teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler dilerim.
 
Son düzenleme:

Single - Multi rail switch özelliği var PSU'nun. Sizin senaryonuzda hangisi daha uygun olur emin değilim. İnceleme puanları çok yüksek, zaten Tier A olarak geçiyor. Ayrıca 2 adet 8 pin CPU güç kablosu da mevcut yukarıdaki incelemelere göre.

Sisteminizin her şey tam yükteyken güç tüketimi: AMD Ryzen Threadripper 3990X NVIDIA GeForce RTX 3090 - PSU Calculator - Build jASkkD
 

Single - multi rail Switch özelliği var PSU'nun. Sizin senaryonuzda hangisi daha uygun olur emin değilim. İnceleme puanları çok yüksek, zaten tier a olarak geçiyor. Ayrıca 2 adet 8 pin CPU güç kablosu da mevcut yukarıdaki incelemelere göre.

Sisteminizin her şey tam yükteyken güç tüketimi: AMD Ryzen Threadripper 3990X NVIDIA GeForce RTX 3090 - PSU Calculator - Build jASkkD

Ekran kartı OC belirtmeyi unutmuşum. 1900'lü çekirdek saat ve 1400MHz bellek saatine tam yükte erişiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Uzay kasa kullanıyorum. 2 fan doğrudan anakarta ve belleklere üflüyor. Sıcaklık değerlerim çok iyi.
AMD Ryzen Threadripper 3990X NVIDIA GeForce RTX 3090 - PSU Calculator - Build eUEYlC sitede 1600I öneriyor ama bütçe sıkıntısı yaşıyorum artık tabii, kasa dahi almadım. Herhangi bir şirketin desteği de olmadı (banka faizi dışında).

Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png


Alttaki resim tam yükte sistemin çekeceği güç miktarı, üstteki resim ise HX 1200'ün sağlayabileceği güç miktarı. Bence ürün size yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Alttaki testte de 3. ve 4. sayfalarda PSU'yu yük altına sokup test etmiş ve sonuçlarda bir sıkıntıdan bahsetmemiş. 2. sayfada açıkladığına göre yük testini "Single Rail" modunda yapmış. PSU incelemesi konusunda önde gelen kaynaklardan biridir bu arada incelemeyi yapan site.

 
Selamlar, PSU geldi ama sorunum devam ediyor. Konu farklı olduğu için ayrı açtım, detaylar:
teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı