3D basım programları önerisi

Kenntacho

Hectopat
Yer
Random.
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Yeni bir 3D Printer satın aldım. Daha önceki 3D Printer'ım Ultimaker Cura'da çıkıyordu (Creality CR-10S 5).
Fakat yeni satın aldığım 3D Printer'ım Ultimaker Cura'da çıkmıyor. Ben de manuel ayar yapmayı bilmediğim için yeni yazılım arayışı içerisine girdim.
Önerebileceğiniz bir program var mıdır?
Bir de ağaç destek ile basım denemedim daha önce, bu şekilde bir basım yapmak istiyorum, içerisinde bu özellik barındıran bir yazılım varsa söylerseniz sevinirim.
Son olarak aldığım yazıcı Creality CR-6 Max. Full oto. Kalibre bir 3D Printer.

Basit bir mantığı var. Pek fazla bir şey yapılabilir mi bilmiyorum ama aşağıdakiler olabilir. Kendi yazıcım için tinkercad kullanmıştım.
  • Blender.
  • SketchUp.
  • SolidWorks.
  • AutoCAD.
  • Maya.
  • 3DS Max.
  • Inventor.
  • Tinkercad.
Bunlar modelleme programları değil mi?
Ben kendim AutoCAD ve Solidworks'te çizim yapıyorum zaten.
Yanlış anlattım sanırım, 3D Printer'ıma attığım çizimleri düzenleyebileceğim bir program arıyorum.
Ultimaker Cura gibi. Yani yazıcı ayarları yapabileceğim bir program.

En iyi tree support Cura'da. Meshmixer'ın da tree supportu var ama çok daha ilkel.
Printerının kullanıcı gruplarında Cura profili paylaşımı vardır muhtemelen, oradan gidebilirsin.
Simplify3d ya da Prusaslicer da kullanabilirsin ama tree support yok onlarda. Modeline ait profil var mı onu da bilmiyorum, bakman gerek.

Ekleme: Prusaslicer'da varmış.

Bunlar modelleme programları değil mi?
Ben kendim AutoCAD ve SolidWorks'te çizim yapıyorum zaten.
Yanlış anlattım sanırım, 3D printer'ıma attığım çizimleri düzenleyebileceğim bir program arıyorum.
Ultimaker cura gibi. Yani yazıcı ayarları yapabileceğim bir program.

Pardon ben yanlış anlamışım.

En iyi tree support Cura'da. Meshmixer'ın da tree supportu var ama çok daha ilkel.
Printerının kullanıcı gruplarında Cura profili paylaşımı vardır muhtemelen, oradan gidebilirsin.
Simplify3d ya da Prusaslicer da kullanabilirsin ama tree support yok onlarda. Modeline ait profil var mı onu da bilmiyorum, bakman gerek.

Ekleme: Prusaslicer'da varmış.
Anladım hocam, teşekkür ederim bilgilendirme için.
En iyi Cura ise ağaç destek onu kullanmak daha mantıklı ama yazıcı profili yok şuan Cura da.
Peki sizce ağaç destek mi yoksa normal destek mi daha iyidir?
Prusaslicer'ada bir göz atacağım birazdan indirip.

Rica ederim.
Ben normalde Cura'yı sadece ağaç destek ihtiyacı olduğu zaman kullanıyorum. O ihtiyaç da görseldeki gibi detay seviyesi yüksek, görsel bölgeyle minimum temas istediğim zaman doğuyor.

Ama solidworks ile çizdiğim fonksiyonel ürünlerde bu tip bir ihtiyaç olmadığı için Simplify3d kullanıyorum. Voronoi tarzı örgü baskılarda ise Prusaslicer'ın paint support özelliği işi çok daha kolaylaştırıyor.

Cura'da diğer programların özelliğine benzer pluginler de mevcut sanırım.

Hepsini el altında tutmakta fayda var.

1111.JPG

Son düzenleme:
Rica ederim.
Ben normalde Cura'yı sadece ağaç destek ihtiyacı olduğu zaman kullanıyorum. O ihtiyaç da görseldeki gibi detay seviyesi yüksek, görsel bölgeyle minimum temas istediğim zaman doğuyor.

Ama solidworks ile çizdiğim fonksiyonel ürünlerde bu tip bir ihtiyaç olmadığı için Simplify3d kullanıyorum. Voronoi tarzı örgü baskılarda ise Prusaslicer'ın paint support özelliği işi çok daha kolaylaştırıyor.

Cura'da diğer programların özelliğine benzer pluginler de mevcut sanırım.

Hepsini el altında tutmakta fayda var.

Eki Görüntüle 1137676
Anladım hocam, gerçekten çok yardımcı oldunuz. Kısmetse akşam ilk baskımı alacağım.

Hep Cura kullanmıştım ben, diğerlerini de denemekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı