Arkadaşlar Custom laptop gibi bir projem var günlük kullanacağım internet de benzer örneklerini görüm ama hiç kafamdaki gibi yapanı görmedim düzgün bir şey yapacağım 3D çizim ve render için kullanacağım bütün programları da kullanacağım solid, rhino, Key shot, 3DS Max, Adobe ve render programları. Bu programlar teknik olarak CPU'nun hangi özelliklerini kullanıyorlar bilmiyorum GHz, MB, çekirdek, threads gibi mi yoksa sadece önemli olan tüm güç mü işlemci kıyaslamasını bir benchmark sitesinden baktım aklımda olanlar R7 3700X sıfır, i7 7700K, i7 5960X, E5 2690 V3 hangisini önerirsiniz bilgisi olanlar daha iyi olanları önerecektir mutlaka onlar daha önemli benim için. Xeon'lar hakkın çok bilgim olmadığı için sadece 2690 V3 seçebildim sadece, 2011-3 işlemcileri kullanabilirim mini-ITX ya da micro-ATX anakart kullanmak zorundayım X299 micro-ATX anakart yok, tam bir bütçem yok ama işlemci için 1300-2000 arası düşünüyorum. 12-24 saat gibi uzun süreler bazen render alacak TDP değeri önemli, parçaların olduğu kısmı 4cm yapmaya çalışacağım olmasa 6cm yapacağım ondan çok kalın soğutucular kullanmam soğutucu olarak Corsair h5 ya da ekleyeceğim resimlerdeki soğutucuları kullanmayı düşünüyorum. Seçeceğim işlemciye göre farklı soğutucular düşüneceğim Custom sıvı soğutma düşündüm ilk başta onun içinde 27 inch monitör kullanmam gerekiyor ben 21-24 inch arası kullanacağım maliyeti ve ağırlığı bayağı artacak Custom kullanırsam ondan dolayı ondan vazgeçtim. Ekran kartı olarak da Quadro P2000, RTX 2060, GTX 1080 arasında kaldım PSU 550W kullanacağım daha güçlü olanlar için iki üç katı fiyatlar ödemem gerekiyor. Alüminyum bavul içine koymayı düşünüyorum klavyesi olacak mekanik kullanmayı düşünüyorum. Olmasa teensy ile laptop klavyesi kullanacağım parçaların en üstünü CNC router ya da lazer ile klavyesini ayarlayıp parça kestireceğim 2mm alüminyum levha düşünüyorum, 3D yazıcım var içine parça tutturma amaçlı parçalarda basabilecek durumdayım işlemci ve ekran kartını seçtikten sonra çizimlerini yapacağım. Ona göre fan yerlerinin ayarlayacağım toplam 8000-9000 arası tutacak gibi.
Zaten ryzen almayı düşünmüyorum alternatif olarak yazdım alacak olsam bile x570 anakart almam en ucuzunu alırım mesela b450 oc yapmayacağım soğutmadan dolayı yazmıştım r7 3700x i7 8700k eş değer fiyatları da aynı sayılır yarı fiyatına i7 7700k alabiliyorum %8 performans için iki katı fiyat ödemem benim buradaki sorum render alırken işlemcinin farklı bir özelliğini mi kullanıyor çünkü i7 5960x i7 7700k dan 500-750 tl daha pahalı ama i7 7700k %10 daha performanslı eski olduğu için stoklar az ve çıkış fiyatı iki katı fazla olduğundan mı fiyat daha fazla yoksa benim bilmediğim bir özelliğini mi kullanıyor bundan dolayıda seçim yapamadım xeon lar hakkında çok fazla bilgim olmadığı için bu konuyu açtım
İşte sorun burada baktığım site neye göre kıyaslıyor tam bilemiyorum ben sadece render da alamayacağım 3d çizim de yapacağım istediğim gibi araştırma yapamıyorum xeon seçeceğim kıyaslaması yok adam akıllı b450 ve x99 anakart aynı fiyata alabiliyorum r7 3700x 2500 tl o fiyata daha performanslı xeon yada aynı performansı daha ucuza alabileceğim xeon arıyorum
Evet, yasaklı olduğunu bilmiyordum galiba yanlış bilgi verdiği için yasaklandı. Programları düzgün çalıştırdığı sürece sorun yok güncel olmasına da gerek yok çünkü sistemi toplayıp upgrade yapmayacağım yapamayacağım hepsini değiştirmem gerekecek r7 3700x almayı düşünüyorum tabi intel 10. nesili bekleyeceğim işime geleni alacağım ama xeon hala birinci sırada.
Diğerlerini halledersin de taşıma durumunda psu çok ağır oluyor. İlla 220 olan bir yerde çalışman lazım. Koca ups taşıyamayacaksın. İşlemciye gelirse xenon yavaş ama istikrarlı i5 işlemci li pc bazen 3d çizimleri oynatmayı bırak açamıyor.
Çalıştığım milyon taneli tesislerde değil, basit konveyorler.