ismail42060
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşlar Custom laptop gibi bir projem var günlük kullanacağım internet de benzer örneklerini görüm ama hiç kafamdaki gibi yapanı görmedim düzgün bir şey yapacağım 3D çizim ve render için kullanacağım bütün programları da kullanacağım solid, rhino, Key shot, 3DS Max, Adobe ve render programları. Bu programlar teknik olarak CPU'nun hangi özelliklerini kullanıyorlar bilmiyorum GHz, MB, çekirdek, threads gibi mi yoksa sadece önemli olan tüm güç mü işlemci kıyaslamasını bir benchmark sitesinden baktım aklımda olanlar R7 3700X sıfır, i7 7700K, i7 5960X, E5 2690 V3 hangisini önerirsiniz bilgisi olanlar daha iyi olanları önerecektir mutlaka onlar daha önemli benim için. Xeon'lar hakkın çok bilgim olmadığı için sadece 2690 V3 seçebildim sadece, 2011-3 işlemcileri kullanabilirim mini-ITX ya da micro-ATX anakart kullanmak zorundayım X299 micro-ATX anakart yok, tam bir bütçem yok ama işlemci için 1300-2000 arası düşünüyorum. 12-24 saat gibi uzun süreler bazen render alacak TDP değeri önemli, parçaların olduğu kısmı 4cm yapmaya çalışacağım olmasa 6cm yapacağım ondan çok kalın soğutucular kullanmam soğutucu olarak Corsair h5 ya da ekleyeceğim resimlerdeki soğutucuları kullanmayı düşünüyorum. Seçeceğim işlemciye göre farklı soğutucular düşüneceğim Custom sıvı soğutma düşündüm ilk başta onun içinde 27 inch monitör kullanmam gerekiyor ben 21-24 inch arası kullanacağım maliyeti ve ağırlığı bayağı artacak Custom kullanırsam ondan dolayı ondan vazgeçtim. Ekran kartı olarak da Quadro P2000, RTX 2060, GTX 1080 arasında kaldım PSU 550W kullanacağım daha güçlü olanlar için iki üç katı fiyatlar ödemem gerekiyor. Alüminyum bavul içine koymayı düşünüyorum klavyesi olacak mekanik kullanmayı düşünüyorum. Olmasa teensy ile laptop klavyesi kullanacağım parçaların en üstünü CNC router ya da lazer ile klavyesini ayarlayıp parça kestireceğim 2mm alüminyum levha düşünüyorum, 3D yazıcım var içine parça tutturma amaçlı parçalarda basabilecek durumdayım işlemci ve ekran kartını seçtikten sonra çizimlerini yapacağım. Ona göre fan yerlerinin ayarlayacağım toplam 8000-9000 arası tutacak gibi.
Son düzenleyen: Moderatör: